Tip os
Henrik Kraglund

- Fælleslisten er også en Brande-liste

FL-kandidat Henrik Kraglund fastslår dog, at man vil arbejde for hele kommunen og dens byer og landsbyer
11. oktober 2017, 13.25

VALG Fælleslisten er en lokalliste.

Det erkender en af listens frontfigurer, Henrik Kraglund, overfor Focus.

Men ikke alene en Brande-liste. Det understreger han med dette citat:

- Fælleslisten er IKKE en Brande-liste - det er OGSÅ en Brande-liste.

Baggrunden for spørgsmålet er opstået efter pressemødet forleden, hvor man præsentede kandidatholdet.

Af listens hjemmeside fremgår det, at det er en liste for hele kommunen.

Lyttede man til de opstillede kandidater på mødet, blev der flere gange sat fokus på sognepolitik, lokalliste og »at der skal arbejdes for Brande og omegn«. Desuden savner listen kandidater fra Ikast og omegn.


Lokalpolitisk liste

Spørgsmålet er derfor: Er FL en Brande-liste, der vil arbejde benhårdt for Brande - eller vil I arbejde for hele kommunen og alle dens byer? Og vil I med jeres kandidater arbejdet for det samme stærke samarbejde, der er i det nuværende byråd?

- FL er en lokalpolitisk liste - vi tør være lokale frem for partipolitiske. Og en lokalpolitisk indsats er altså ikke kun for Brande, men for hele kommunen med dens byer og landsbyer. Og udtrykket "sogne(råds)politik" var såmænd mere møntet på, at der skal ske en betydelig hensyntagen til både store og små byer/landsbyer i kommunen. Ikke at kommunalreformen skal rulles tilbage, siger Henrik Kraglund.

Han erkender, at der ikke er kandidater fra Ikast-området, men siger, at man har mange lokale kandidater.

- FL har jo oprindeligt udgangspunkt i Brande og har med Prebens Christensen tyngde og folkelige opbakning fået skabt betydelige resultater gennem årene. Brandes udvikling i de sidste 10-12 år har været imponerende, og her har Preben Christensens indsats været uvurderlig. Brande blev en magnet for erhvervsvirksomheder, fordi potentielle virksomheder fik en hurtig og kompetent sagsbehandling på kommunalt niveau. Og denne holdning har Brande ved kommunesammenlægningen bragt med ind i storkommunen.


Vil samarbejde

- Vi vil indgå i et fuldt så kompetent samarbejde, som tilfældet har været i det nuværende byråd. Det vil du garanteret allerede i dag kunne få begge de "tunge" borgmesterkandidater, Ib Lauritsen, og Annette Mosegaard til at bekræfte. Ingen af de to vil et øjeblik være i tvivl om, at FL fra første færd vil indgå i et frugtbart fremtidigt samarbejde.

- Brande´s position som centerby - så kalder vi Ikast for hovedby - er i de år, hvor Ikast-Brande har eksisteret som én kommune, været fornuftigt politisk afbalanceret med en borgmesterpost i nord og en viceborgmesterpost i syd. Her har vel også været tale om en politisk aftale, som i byrådet har afspejlet den befolkningsmæssige fordeling på passende vis. Og det er jo virkelig politisk snusfornuft, som her har været udvist i en årrække.

Henrik Kraglund mener, at listen har spillet en betydelig rolle i udviklingen af kommunen.

- Og de udfordringer, som Ikast-Brande Kommune står overfor i årene fremover, vil FL gerne være med til at løse. Det vil vi gøre med indsigt, engagement og ordentlighed og i et godt samarbejde med de partipolitiske partier.


Ordet er dit