Tip os
Carsten Kissmeyer: - Udviklingen går væk fra den størrelse møller, man kan lave i Engesvang
Foto: Tony Brøchner

- Træls for kommunen, for Engesvang og medarbejderne

Siemens-lukning vil kunne mærkes i kommunen. Men - fastlår Carsten Kissmeyer - der er fortsat 3700 jobs i vindmølle-industrien
15. februar 2017, 15.30

ENGESVANG - Det er rigtig, rigtig træls. Både for medarbejderne, kommunen og ikke mindst Engesvang, der mister en stor arbejdsplads.

Sådan er den spontane kommentar fra borgmester Carsten Kissmeyer, der blev orienteret om lukningen i Engesvang af Siemens' ledelse.

- Vi er - som jeg kan forstå på baggrunden for beslutningen - nødt til at erkende, at udviklingen inden for vindmølle-industrien går mod større og større enheder, og at konkurrencen på prisen er massivt til stede. Vi kan så håbe på, at de beslutninger, Siemens træffer nu, sikrer, at vi kan være konkurrencedygtige på det globale marked og sikre en fortsat produktion i Brande, siger borgmesteren, der understreger, at man jo fortsat har 3700 arbejdspladser - alene inden for Siemens - i Brande.

- Det er markant flere end for år tilbage. Inden for 10 år er Siemens vokset med omkring 1000 medarbejdere i kommunen.

Baggrunden for beslutningen skal netop søges i, at man i Engesvang kun kan producere vinger på 53 meters længde.

Efterspørgslen efter dem er ifølge Carsten Kissmeyer markant faldende til fordel for langt større møller.

- Så vidt jeg kan forstå, er Siemens i gang med at konsolidere deres produktion på større adresser - i Ålborg og i Brande. Men det ændrer selvfølgelig ikke ved, at det er ærgerligt for Engesvang.

Kissmeyer har ikke noget overblik over, hvor mange borgere i kommunen, der rammes. Men i takt med at vindmølle-industrien er vokset, er rekrutteringen sket fra et større og større geografisk område.

- Under alle omstændigheder er vores prioritet nu via Jobcentret og i dialog med Siemens at gøre, hvad vi kan for de folk, der mister et arbejde. Dernæst er vi selvfølgelig opmærksom på mulighederne for en anden anvendelse af fabriksbygninger i byen.

Carsten Kissmeyer finder et lille lyspunkt i, at beskæftigelses-situationen aldrig har været ret meget bedre end nu.

- Antallet af arbejdspladser er rekordstort, og det er et gunstigt udgangspunkt for at finde nye jobs, siger han.


Ordet er dit