Tip os
Sådan så viceborgmester Preben Christensen og borgmester Carsten Kissmeyer ud, da kommunen vandt for femte gang. Nu skal der to fingre mere til
Foto: Steen Hebsgaard

- Vi er utrolige stolte og glade

Det siger borgmester Carsten Kissmeyer i en kommentar til den syvende vinderkåring i Dansk Industris erhvervsklima-analyse
05. september 2017, 06.04

IKAST-BRANDE Erhvervsklimaet blomstrer fortsat i Ikast-Brande.

Dansk Industri har for 7. gang kåret Ikast-Brande som kommunen med landets bedste erhvervsklima. Kåringen sker på baggrund af en dybdegående analyse, som Dansk Industri har gennemført for ottende år i træk. Ikast-Brande Kommune har forbedret sig på seks ud af undersøgelsens 11 kategorier og indtager en flot førsteplads i fem af kategorierne.


En fælles indsats

I Ikast-Brande Kommune er det en indgroet del af kulturen at finde fælles løsninger og at udøve myndighed med et servicegen. Både politisk og administrativt arbejder man på at skabe de bedste betingelser for kommunens virksomheder.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi for syvende gang har fået titlen som kommunen med det bedste erhvervsklima. Erhvervsklimaet har fået stor opmærksomhed rundt omkring i kommunerne i løbet af de senere år, og der bliver arbejdet hårdt for at forbedre rammebetingelserne for vores virksomheder. At vi endnu engang ender på førstepladsen - og endda er gået frem i seks af de 11 kategorier - vidner om, at kommunens medarbejdere er meget bevidste om den kultur, vi har. Vi plejer at sige, at vi udøver myndighed med et servicegen, fortæller borgmester Carsten Kissmeyer og fortsætter:

- Politisk er vi også optagede af at sikre, at vores virksomheder har de rette rammevilkår; at den rette arbejdskraft er til stede, at sagsbehandlingen er hurtig og kompetent og at vi har gode skoler og institutioner. Den kultur vi har på området, skal vi bevare og fortsætte med at udvikle, understreger han.


Gode ambassadører

De virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, er repræsentative for de brancher, som Dansk Industri dækker - produktion, transport, service, rådgivning, engros mv.

Undersøgelsen viser, at 88 procent af de virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, fra Ikast-Brande 'sikkert' eller 'helt sikkert' vil anbefale kommunen til andre virksomheder. På landsplan er det tal kun 67 procent.


Utrolig glad viceborgmester

- Jeg er utrolig glad for, at så mange af kommunens virksomheder vil anbefale os til andre. Det samspil, vi har med vores virksomheder, er altafgørende for vores succes. Det er aldrig "dem" og "os", men i stedet et spørgsmål om, hvordan vi sammen kan finde fælles løsninger. Vi ønsker udvikling i hele kommunen, og derfor også gode rammebetingelser alle virksomheder i kommunen uanset størrelse, branche eller geografisk placering, slutter viceborgmester Preben Christensen, formand for erhvervskontakt-udvalget.


Fakta

Siden 2010 har Dansk Industri hvert år taget temperaturen på erhvervsklimaet i 96 kommuner i Danmark (Læsø og Fanø er ikke med). Antallet af virksomheder, som deltager i undersøgelsen, er steget markant siden den første måling i 2010. Undersøgelsens resultater er i år baseret på svar fra 7.599 virksomheder landet over samt offentligt tilgængelige statistiske data.

Undersøgelsen består af 11 kategorier. Ikast-Brande Kommune ligger nr. 1, i fem kategorier: overordnet vurdering af erhvervsvenligheden, arbejdskraft, kommunal sagsbehandling, fysisk planlægning og kommunens image. I kategorierne infrastruktur og transport, skatter, afgifter og gebyrer, information og dialog med kommunen samt kommunens velfærdsservice ligger kommunen nr. 2. Herefter kommer en tredjeplads i statistiske indikatorer, og en sjetteplads i brug af private leverandører.

Ordet er dit