Tip os


100 år på Vestre

I disse dag fejrer man 100-års jubilæum på Ikast Vestre Skole.
09. marts 2012, 14.40

Fejringen /> Jubilæet bliver fejret med to jubilæumsuger, hvor eleverne arbejder på tværs af årgangene. I den sidste uge er der skolefest onsdag den 14. og torsdag den 15 marts., hvor 8. årgang står for skuespillet Århundredets Rejse. Der er blevet lavet et jubilæumsudvalg, hvor nogle lærere har holdt møder om, hvordan man skulle fejre jubilæet. Dette udvalg har i det sidste halve år arrangeret forskellige overraskelser i form af shows med bl.a. tryllekunstneren Sunny Cagara.

Arbejder på hold
Eleverne fra 0.-7. klasse er fordelt på hold, hvor de arbejder med Danmarks, egnens og skolens historie i de 100 år, den har eksisteret. Holdene arbejder bl.a. med kunst, kultur, mad osv. Arbejdet strækker sig over 10 dage, hvor man hver dag arbejder med et nyt årti. Formålet med jubilæumsugerne er både socialt og fagligt. ”I det sociale ligger, at eleverne mødes store som små, og at de store skal lære fra sig til de små,” siger viceinspektør Dorthe Jensen. I det faglige ligger, at eleverne får kendskab til de hundrede års historie.

Eleverne
Blandt eleverne er der delte meninger om jubilæumsugerne. De mindste elever synes godt om dem, fordi det er lærerigt og anderledes, mens nogle af de større elever synes, at det er lidt kedeligt. De siger dog også, at det er mere spændende end normal undervisning, og at det er sjovt med noget afveksling.

Lærerne
Mange lærere synes, det er vigtigt at markere et 100 års jubilæum, og de synes, at det er godt at bryde rammen med anderledes undervisning. ”Det er også en udfordring at undervise elever på så mange forskellige klassetrin,” siger en lærer, der normalt underviser på 7. årgang. Dog synes nogle, at to uger er lidt for lang tid at bruge på det, ”Men når man først kommer i gang, er det sjovt, så det går nok,” siger en lærer, der underviser på et af holdene.

Festlig afslutning
Som finale bliver der afholdt en kæmpe afslutningsfest i Ikast-Brande Arena lørdag den 17. marts. Der er tilmeldt 1130 gæster, der skal feste i to haller. Til midnat vil der blive serveret et glas champagne, da søndag den 18. marts er den egentlige 100 års jubilæumsdag for Ikast Vestre Skole.


Ordet er dit