Tip os
Gudstjenste, hvor minikonfirmander fra 3. a. dramatiserer lignelsen om vingårdsarbejderne.
Foto: Hans Jørgen Hansen

Arrangementer med tyngde i Engesvang Kirke

Årsprogrammet for 2017 byder blandt andet på nye typer arrangementer
11. januar 2017, 08.50

KIRKEÅRET I Engesvang Kirke og Sognehus er der i 2017 mulighed for at få oplevelser af høj kvalitet og med indhold, der udfordrer deltagerne. Det fortæller menighedsrådsformand Hans Jørgen Hansen i forbindelse med, at man præsenterer menighedsrådets arrangement-program for 2017.

- Kirken skal selvfølgelig være i øjenhøjde med almindelige mennesker. Folk skal kunne komme til gudstjenester og arrangementer uden at have studeret teologi på forhånd. Men vi fornemmer, at mange mennesker forventer, at man i kirken kan opleve noget, som er ud over det almindelige, siger Hans Jørgen Hansen.

Han fortæller, at det har fået menighedsrådet til at lave et forsøg med møder, hvor deltagerne kan diskutere deres oplevelser af at have læst en populærvidenskabelig bog i Aarhus Universitets serie med "tænkepauser".

- Vores præst, Ditte, luftede ideen på Facebook for en uges tid siden. Og i løbet af få timer var alle otte planlagte pladser optaget, fortæller menighedsrådsformanden.


Tænkepauser

Den første tænkepause er 7. februar, og en måned i forvejen skal de tilmeldte have afhentet deres eksemplar af bogen "Håb" af historikeren Bertel Nygaard. Til efteråret - 10. oktober - skal man diskutere bogen "Tro" af teologen Peter Lodberg.

Fra Aarhus Universitet kommer også 29. august økonomiprofessoren Christian Bjørnholt, som holder foredrag om hvorfor danskere opfatter sig som verdens lykkeligste folk.

På det musikalske område får man i 2017 også besøg af eksperter. Endda musikere, der er eksperter på hvert deres felt. Den tyske koncertviolinist Jochen Brusch kommer til Engesvang og giver koncert sammen med sin søn Tristan. Tristan er hjemme i Tyskland rockkomponist. Nu har de to - far og søn fra hver sin musikalske verden - lavet et musikalsk show sammen, som man vil kunne opleve i Engesvang Kirke 28. september.

2017 er året, man i lutherske kirker verden over markerer, at det er 500 år siden Luther satte gang i reformationen. Det vil man også i Engesvang på selv samme dag, som Luther slog sine 95 teser op på døren til slotskirken i Wittenberg, 31. oktober.

- Og nej, det bliver ikke en aften med dybsindige teologiske udredninger. Vi følger bare i Luthers fodspor. Han holdt af at spise og drikke godt. Vi skal have noget godt tysk mad, og vi skal have godt øl til, siger menighedsrådsformanden.


Børn og familier

Han fortæller, at der i det kommende år naturligvis også vil være noget for børn og børnefamilier.

- En nyskabelse bliver, at vi arrangerer kirkens legedag. Det bliver store bededag, hvor der normalt ikke kommer ret mange i kirke. Det tager vi konsekvensen af, og så indbyder vi sognets børnefamilie til at komme og lege forskellige lege i og omkring kirken, siger Hans Jørgen Hansen.

Gennem året bliver der også arrangeret de familiegudstjenester med efterfølgende fællesspisning, man har haft i mange år. En af dem bliver lidt speciel. Det er 14. marts, som er Engesvang Kirkes 120 års jubilæumsdag.

- Til det arrangement vil vi især indbyde de børn, som blev døbt for fem år siden. Der vil blandt andet blive læst op fra den børnebibel, som alle døbte i Engesvang Kirke får. Vi håber, at vi kan få en tradition for, at vi hvert år gør noget særligt fem års dåbsjubilarerne, siger menighedsrådsformanden.


Ordet er dit