Tip os
Formanden for 3F Midtjyllands industrigruppe, Torben Andersen, tror på, at der kan findes arbejde til de fleste medarbejdere på sigt.

Fagforening harm over Siemens-overraskelse

Så sent som i denne uge er der blevet ansat folk hos Siemens i Engesvang, oplyser fagforeningen 3F Midtjylland
15. februar 2017, 17.37

ENGESVANG Det kom som lyn fra en klar himmel for både fagforeninger og medarbejdere, at Siemens-virksomheden i Engesvang skal lukke.

Medarbejderne blev informeret klokken 14 onsdag.

- Det kom som en kæmpe overraskelse for alle. Og det kan jeg godt blive lidt harm over. Vores A-kasse har fortalt, at der så sent som i mandags blev ansat to medarbejdere, og vi har hørt, at der i går blev indkaldt til ansættelses-samtaler. Så man må jo oppefra have holdt kortene tæt ind til kroppen, siger formanden for industrigruppen hos 3F Midtjylland, Torben Andersen.

170 af de 430 medarbejdere på virksomheden hører til 3F Midtjylland.

Han fortæller, at man endnu ikke ved, hvornår virksomheden lukker. De faglige organisationer, nemlig HK, Teknisk Landsforbund, Metal og 3F, vil nu blive indkaldt til forhandlinger med ledelsen. Møderne vil formentlig foregå i næste uge.

- Der er tale om masse-afskedeligser i forhold til overenskomsten, og vi skal nu forhandle de bedst mulige aftrædelsesordninger hjem til medarbejderne, ligesom vi også skal have kigget på mulighederne for efteruddannelse, siger Torben Andersen.

Muligheder for psykologhjælp til medarbejderne er også en ting, der skal kigges på.

Medarbejderne på virksomheden er rystede over nyheden, fortæller Torben Andersen. Han har allerede fået mange spørgsmål, og en del af dem, kan han ikke svare på, før forhandlingerne er i gang.

- Det er klart, at vores tillidsfolk nu er kommet på overarbejde, ligesom vi også skal hjælpe medarbejderne på bedst mulig vis, så de kan komme videre, siger han.

Torben Andersen er fortrøstningsfuld med hensyn til jobmulighederne på sigt. Beskæftigelsen er god på vindmølle-området, og mange af medarbejderne er unge og har en god uddannelse på området.

- Det er folk på øverste hylde, siger han,

Han håber, at en anden virksomhed i vindmølle-branchen vil kunne se en mulighed for produktion i bygningerne i Engesvang.


Ordet er dit