Tip os
Lokalrådet i Engesvang håber, at der fremover kan komme nyt liv i fabriksbygningerne i Engesvang.

Lokalråd i Engesvang om Siemens-lukning: En katastrofe

Lokalråd forstår ikke Siemens argument om, at der ikke er udvidelsesmuligheder i Engesvang. Der er en stor mark ved siden af, der kan købes
15. februar 2017, 17.37

ENGESVANG Det er en katastrofe for medarbejderne og for Engesvang, at Siemens nu lukker fabrikken i byen.

Det mener næstformanden i Engesvang Lokalråd, Kai Pape.

- Det kommer som et chok. Jeg kender flere medarbejdere på fabrikken, og de er glade for at være der. Og medarbejderne har fået stor ros for det, de producerer og deres stabilitet, siger han.

En stor del af medarbejderne, hvoraf mange er ufaglærte, kommer udefra. Men der er også en del lokale. Kai Pape tror det kommer til at gå hårdt ud over byen, at 430 nu mister jobbet i Engesvang.

- Det vil formentlig gøre ondt på dagligvare-butikkerne, siger han.

Siemens har lavet landvindmølle-vinger i Engesvang i 10 år. Inden da var det LM Glasfiber, der lavede mølle-vinger på stedet.

Kai Pape forstår ikke helt Siemens-ledelsens argument om, at virksomheden lukker, da man ikke kan lave store vinger i Engesvang, fordi fabrikken er lukket inde og ikke kan udvides.

- Der er en mark ved siden af, som virksomheden kan opkøbe og udvide på, siger han.

Han håber, at der kan komme nyt liv i virksomhedens bygninger i Engesvang fremover.

- Vi skal have kommunen med ind over. Det vil være godt, hvis der fortsat kan være vindmølle-aktiviteter på stedet. Der er jo folk, der er lært op og er eksperter på vindmølle-området, siger han.


Ordet er dit