Tip os
Forstander Johnny Svenné Olsen for Produktionsskolen ProMIdt Neptunvej ikast produktionskole Ikast foto Herning Folkeblad

ProMidt har i 25 år givet unge en ny chance

Med gode udslusningstal har produktionsskolen fortsat en berettigelse
15. februar 2017, 09.52

UDSLUSNING Den lokale produktionsskole er i fuld gang med at forberede et fornemt jubilæum, der markeres den 1. marts.

I 25 år har skolen givet unge en ny chance hvis de af den ene eller anden grund ikke tog den slagne vej til ungdomsuddannelsen.

Og som aldrig før er behovet tilstede.

I alt fald, hvis man spørger lederen af Pro-Midt, der i dag har til huse i en nedlagt tekstilvirksomhed på Neptunvej i Ikast.

- Vi møder mange unge mennesker, som vi kan se, der får modet tilbage og kommer igang. Vores seneste opgørelse viser, at vi har et udslusningsresultat på næsten 58 procent, siger forstander Johnny Svenné.

Bag tallet og begrebet udslusningstallet gemmer sig det faktum, at eleverne efter et ophold på produktionsskolen kommer videre i deres liv - enten i job eller begynder uddannelse, primært erhvervsuddannelserne.

Håndværkeruddannelser som tømrer, snedker og elektriker er populære, men også både smede og automekaniker er ønskedrømmen hos skolens elever.

- Vi har desværre et uddannelsessnobberi, hvor alle helst skal på det almene gymnasium. Men heldigvis er der ved at ske en ændring, siger Johnny Svenné, der glæder sig over udviklingen og den øgede fokus på behovet for håndens arbejde.

Produktionsskolen følger sine elever tæt og vil i løbet af de første fire måneder følge hver enkelt ganske tæt ved at kontakte både uddannelsessted eller arbejdsgiver og ikke mindst eleven selv.

Selv tilbyder skolen eleverne ro og respekt omkring deres færdigheder ud fra en filosofi om, at alle er gode til noget, og at man behøver ikke være boglig for at være dygtig og få en god uddannelse.

Udover undervisning i blandt andet matematik på folkeskoleniveau har ProMidt også mulighed for at tilbyde eleverne en uddannelse, der enten er lønnet eller SU berettiget.

EGU - erhvervs grund uddannelse er en to årig uddannelse, hvor man sideløbende med et fast job lægger en undervisningsplan, så man får både sociale og faglige kvalifikationer til at gå ud at søge job eller videre i uddannelse.

KUU er den kombinerede ungdomsuddannelse, hvor man i løbet af to år uddannes til erhvervsassistent, der giver komptencer til at gå ud at søge job eller ind på en ungdomsuddannelse.

På ProMidt tilbydes der desuden forskellige linjer: træ og byg, ejendom og natur, metal og innovation, køkken og cafe, kreativ og butik, phatamorgana.


Ordet er dit