Tip os
  • 1/: Formand Viggo Mulvad er ukuelig optimist og tror på fortsat udvikling af Ikast, der skal være Danmarks Bedste Handesby i 2018 foto Laila Kempel
  • 1/: Omkring 60 medlemmer var mødt frem til generalforsamlingen i Vores Ikast onsdag aften foto Laila Kempel
  • 1/: foto Laila Kempel

Ikast skal være Danmarks bedste handelsby

Optimismen i Vores Ikast er ikke til at tage fejl af
17. marts 2017, 07.18

GENERALFORSAMLING På trods af midtjyders evne til at tale ting ned og et 2017, der startede med tre butikslukninger i Strøgcentret, så var det som om det var forårets optimisme, der dominerede aftenens generalforsamling i Vores Ikast.

Formanden Viggo Mulvad undgik ikke fakta, men var også som en nyudsprungen tulipan, der har kæmper sig gennem frosen jord og nu står klar til at lade de farverige kronblade folde sig ud.

Han og den øvrige bestyrelse var velforberedte og havde en liste over 2016's aktiviteter, der var så lang, at de omkring 60 fremmødte medlemmer slet ikke var i stand til at læse oversigten. Skriftstørrelsen var minimeret for at alt kunne rummes på et billede på storskærmen.

- Jeg ved, at der indtil nu er arbejdet rigtig meget af alle for at få Vores Ikast hertil, hvor vi er nået på tre år. Der bliver lagt mærke til det arbejde vi gør, både lokalt og nationalt, sagde Viggo Mulvad, og understregede at det ikke betyder, at foreningen kan hvile på laurbærrene.

- Det kræver fortsat en stor indsats af alle at fortsætte udviklingen og succesen, så vi kan fastholde og tiltrække borgere til området.

Vores Ikast modtog i 2016 initiativprisen og har planer om i løbet af de næste par år, at blive Danmarks Bedste Handelsby.

- Vi kan efter tre år både kravle og gå, men vores fortsatte udvikling og succes kræver stadig stor indsats af os alle, understregede formanden.

Foreningen har blandt andet et mål om i år, at nå op på 275 medlemmer for at få lige det ekstra overskud i økonomien. Regnskabet balancerer med et lille underskud, men stadig med en mindre egenkapital at trække på.

Et af foreningens nyeste tiltag er digitale skilte ved indfaldsvejene.

- For at sikre mere synlighed af vores aktiviteter og løfte os til nutiden er vores store ønske at udskifte de fem gamle analoge skilte ved indfaldsvejene med nye digitale skilte, som vi kan bruge til information og reklame. Dette bliver virkelighed til maj, takket være et samarbejde med Ikast Avis. Det er uden risiko for Vores Ikast, men til alles gavn, sagde formanden.

Han kunne fortælle, at en af de tomme butikker allerede er lejet ud, og at der arbejdes på at få de sidste to genudlejet. Foreningen har taget initiativ til en ny arbejdsgruppe med titlen Fokus på Fremtidens Ikast, hvor der allerede er holdt to møder.

- Det er ikke en nem vej at løse vores udfordringer, men sammen med kommunen er vi gang med at lave en strategi og en visionsproces for vores midtby og anvendelsesmulighederne, sagde Viggo Mulvad.

I den forbindelse nævnte han, at det ikke længere opkræves betaling for at bruge torvet, der af aftenens senere foredragsholder Per Nyborg blev kaldt en gold stenørken - i alt fald på denne tid af året.

Viggo Mulvad var derfor ikke i tvivl om, at der fortsat er masser af udfordringer.

- VI skal takke byens borgere for at bakke op om vores arrangementer og huske, at vores Ikast skaber rammerne og at I, som medlemmer giver borgerne unikke oplevelser. Fortsat succes for Vores Ikast kræver hårdt og spændende arbejde, sluttede han sin beretning.

På valg til bestyrelsen var der genvalg til Anne Dalsgaard, Ikast Avis og ejendomsmægler Kasper Bæk Vestergaard.Ordet er dit