Tip os
Harry Victor Heldgaard

Dødsfald i Ikast

Harry Victor Heldgaard, Rådhusstrædet 23D, Ikast er død den 14. marts. Familien har sendt disse mindeord:
20. marts 2017, 15.24

Mindeord

Et fantastisk menneske er her ikke mere

Vor elskede mand, far og morfar Harry Victor Heldgaard er død i hjemmet, 96 år gammel.

Et langt og godt liv er slut. Et uheldigt fald i hjemmet gjorde, at kræfterne ikke rakte til at komme ovenpå igen, og efter kort tid sov han stille ind med familien omkring sig.

Harry er opvokset i Borris, og ud af en søskendeflok på 11, er der nu kun 2 tilbage.

Han kom i købmandslære i Troldhede, og blev siden selvstændig købmand.

I 1947 blev han gift med Ketty, og de flyttede til Ikast, hvor de sammen bestyrede isenkræmmeren Importøren. I 1964 kom lysten til at blive selvstændig forretningsdrivende, og sammen startede de Legetøjshuset i Ikast. Han satte en ære i, at alt var i orden, og at kunderne fik en god service. Der blev ikke gjort forskel på, om det var en voksen, der skulle købe en større ting, eller et barn, der bare skulle købe et dyr til bondegården. Han skabte en god forretning, der tiltrak kunder fra et stort opland.

Efterhånden som pensionsalderen nærmede sig, valgte de at drosle ned, og solgte Legetøjshuset. Harrys virkelyst var dog for stor til at lægge forretningslivet på hylden, og de fortsatte derfor med at drive Legetøjshusets afdeling med festartikler. Denne del fortsatte de med i en nyåbnet butik i Østerport. Det var en måde langsomt at overgå til pensionisttilværelsen.

Som med alt andet i livet, var overgangen til pensionisttilværelsen også nøje planlagt.

Da Harry fyldte 60 år var arbejdslivet slut, og en ny epoke af livet kunne påbegyndes.


Familiemenneske

Harry var et udpræget familiemenneske. Han nød når hele familien var samlet og det er blevet til mange gode og mindeværdige stunder sammen. Harry efterlader sig sin hustru, Ketty, to døtre, Benthe og Hanne, der begge bor i Hammerum. Derudover er der to børnebørn, Maria, der er psykolog og bor i Herning og Mathias, der studerer jura i København.

De to børnebørn fik han et helt særligt forhold til. Som morfar var han omsorgsfuld, tålmodig og altid til stede. Han har altid været oprigtig interesseret i og en stor del af børnebørnenes liv.


Naturen

Harry var et naturmenneske. Han nød at tage på fisketure til Karup Å. Ikke så meget for at fiske, men bare for at nyde naturen.

I 48 år boede Ketty og Harry i Nygade i Ikast. Her gik han meget op i haven, som blev passet og plejet. Han havde mange små hyggekroge i haven, hvor han kunne sidde og nyde de flotte blomster og naturlivet i haven.


Fritidsinteresser

Helt tilbage fra ungdomsårene har Harry holdt af at spille på harmonika. Han gik ofte ned i sit eget rum i kælderen, og nød at sidde og spille. På opfordring gav han gerne et nummer, når der var gæster.

Harry var stor fan af fodboldklubben FCM. Da kampene blev spillet i Ikast, var han trofast gæst på stadion til alle hjemmekampe. Da klubben flyttede til Herning, blev det lidt for besværligt for ham at komme af sted, men han fulgte nøje med på tv og i avisen, og havde lige til det sidste styr på pointstillingen. Hvis FCM tabte en kamp, havde han altid en grund til, hvorfor det var gået sådan.

Da arbejdslivet sluttede kastede Harry sig over en ny hobby, nemlig at male oliemalerier. Det blev til mange pragtfulde billeder, som vi i dag nyder at se på.

Harry var et varmt og kærligt menneske, der foretrak at leve et stille liv med familien som omdrejningspunkt. Han havde en dejlig humoristisk side, som ofte kom til udtryk i små vittige bemærkninger. Han var altid positiv og glad og beklagede sig aldrig over noget eller nogen. Han var beviset på, at en positiv tilgang til verden giver et godt og langt liv. Han formåede at bevare dette lige til det sidste.

I familien vil der blive et stort tomrum efter ham, som både vil kunne mærkes i hverdagen samt ved særlige lejligheder.

Ketty og Harry kunne til maj have fejret jernbryllup, men det nåede de desværre ikke. Efter et langt og godt liv har vi heldigvis mange dejlige minder at se tilbage på.

Æret være Harrys minde.


Ordet er dit