Tip os

Politiet anholder formodede computer-tyve fra gymnasier

Midt- og Vestjyllands Politi har torsdag formiddag anholdt to mænd, som sættes i forbindelse med tyverier fra gymnasier i det midt- og vestjyske
20. april 2017, 14.39

SILKEBORG/BJERRINGBRO Midt- og Vestjyllands Politi er efter alt at dømme kommet et væsentligt skridt nærmere i efterforskningen af en stribe tyverier fra gymnasier i Bjerringbro, Silkeborg, Ikast og Herning.

Torsdag formiddag blev to mænd i midten af 30'erne nemlig anholdt. De sættes i forbindelse med de tyverierne, hvor der blandt andet blev stjålet computere og andre værdifulde genstande.

- Jeg kan bekræfte at to personer er anholdt, og at de formentlig fremstilles i et grundlovsforhør fredag formiddag. Det er endnu uklart, hvad de to personer præcist sigtes for. Det arbejder vi på at kortlægge lige nu, oplyser Henrik Thomassen, politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg.

De to mænd blev anholdt ved en uddannelsesinstitution i Viborg. Den ene af mændene forsøgte ifølge politikommissæren at flygte fra politiet. Men han blev løbet op af en patrulje.

Tirsdag gik det ud over elever på Bjerringbro Gymnasium. Her blev der stjålet computere og andet for mere end 100.000 kroner i to omklædningsrum - 12 hos pigernes og fire i drengenes - fordi eleverne ikke havde låst deres dyrebare computere inde. Og ikke bare mistede de deres computere - de har også mistet uundværligt undervisningsmateriale, opgaver og personlige dokumenter.

De to formodede tyve var i løbet af onsdagen på besøg på Ikast Gymnasium, hvor et overvågningsbillede fangede dem.

I midten af marts har der været ligende episoder med tyverier på gymnasier i Silkeborg og Herning. Om der er en sammenhæng, skal politiet i gang med at undersøge nærmere.


Ordet er dit