Tip os
Dina Raabjerg er kandidat til Regionsrådet. Hendes ægtefælle, biografchef Bjarne Raabjerg, er at finde på den konservative liste til kommunalvalget. ?PR-foto

Raabjerg bejler til Nørholms stol

Dina Raabjerg afløser Ove Nørholm som Ikast-Brande kredsens konservative kandidat til Regionsrådet
20. maj 2017, 16.17

Ikast-Brande Ove Nørholm stopper, som de fleste er bekendt med, efter 15 år i politik - senest efter otte år i Regionsrådet. Til afløsning for Nørholm opstiller Dina Raabjerg, Ikast, som Ikast-Brande kredsens konservative kandidat til Regionsrådet.

Dina Raabjerg er 46 år og arbejder med forretningsudvikling og salg til fælleskommunale selskaber hos it-virksomheden Systematic i Aarhus.

Hun brænder med egne ord for »regional udvikling med særlig interesse for Erhvervsfremme og vækst, samt miljø og bæredygtighed.

- I forhold til regionens øvrige opgaver, udgør erhvervsfremme et meget lille område og får derfor ikke den store fokus. Det er en skam, da det er hele forudsætningen for, at vi kan tilbyde borgerne nogle spændende arbejdspladser, og for at vi kan tilbyde et sundhedsvæsen af den kvalitet, vi ønsker, lyder det i en pressemeddelelse fra kandidaten.

Hun finder det ligeledes vigtigt at prioritere et forskningscenter i Gødstrup.

- Det kan både skabe interessante arbejdspladser, styrke kvaliteten i behandlingstilbud og ikke mindst styrke udviklingen i den vestlige del af regionen, påpeger hun.


Problem med lægemangel

På sundhedsområdet interesserer den konservative kandidat sig særlig for samspillet mellem hospitalerne og de privat praktiserende læger.

- Gennemsnitsalderen hos praktiserende læger i Region Midt er 53 år og 40 procent af alle praksisser har lukket for nye patienter. Det er stort et problem, at der ikke er nok læger til tage over. Det vil vi alle sammen komme til at mærke på en ubehagelig måde, hvis vi ikke gør noget ved det, vuderer siger Dina Raabjerg og fortsætter:

- Vi skal styrke den almene praksis og lægge flere spændende opgaver ud, så det kan øge lægernes incitament til at vælge den almene praksis. Det er helt forkert, når regionen trækker opgaver som for eksempel blodprøver hjem. Det både udhuler opgaverne i praksis, og generer borgerne, samt øger udgiften hos kommunerne. Det er kortsigtet kassetænkning og den helt forkerte retning at gå.

Ikastboen har arbejdet professionelt med den offentlige sektors opgaver i hele sin erhvervskarriere. Først som offentlig ansat, senere med salg af konsulentbistand og it-løsninger til sektoren.

Dina Raabjerg sidder i bestyrelsen i Erhvervsforum Aarhus og er medlem i Advisory Board for Connexii, der leverer it-løsninger til arbejdsmarkedsområdet.

Privat er hun gift med biografchef Bjarne Raabjerg, der er konservativ byrådskandidat. Parret bor i Ikast og har tilsammen tre børn.

På partiets opstillingsmøde 16. maj blev det vedtaget, at Dina Raabjerg får plads nummer seks på listen med 22 kandidater. Kandidaterne på den konservative liste er sideordnet opstillet. Det betyder, at stemmetallet og ikke placeringen på listen er afgørende for, hvem der bliver valgt ind.


Ordet er dit