Tip os
  • 1/: ?Illustration: Bestseller
  • 1/: ?Illustration: Bestseller
  • 1/: ?Illustration: Bestseller

Bestseller vil bygge landets suverænt højeste hus

Den officielle pressemeddelelse fra firmaet er nu sendt ud: Et højhus på over 200 meter og 30 butikker. Bestseller drømmer vilde drømme om deres nye hovedkvarter
08. august 2017, 15.05

Byggeri Kontor, butik, uddannelse, hotel, legeplads. Bestseller tænker store tanker og redefinerer den klassiske opfattelse af et hovedkvarter. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Virksomhedens plan er at skabe et spændende miljø, hvor shopping bliver en integreret del af en større oplevelse med kontormiljøer, offentlige aktiviteter og uddannelser integreret i et samlet nytænkt setup. Området vil komme til at huse op mod 30 butikker, der vil være en blanding af Bestsellers egne butikker og andre butikker i og uden for modebranchen. Hertil er der planer om hotelfaciliteter, lokaler for uddannelsesinstitutioner samt ikke mindst en række kontorfaciliteter for Bestseller.


Ikonisk højhus

Det mest iøjefaldende element ved projektet bliver et centralt højhus, der er projekteret til over 200 meter.

- Det samlede byggeri er tænkt som en investering i Brande, og det planlagte højhus vil fungere som et ikon for den nye udvidelse. Det bliver et vartegn, der ud over at sætte Brande på landkortet også vil være en arkitektonisk attraktion til gavn for hotelgæster, studerende og andre brugere af bygningen, forklarer Anders Krogh Vogdrup om højhuset.

- Planen er født ud af en passion og interesse for arkitektur, og en vision om at skabe et unikt byggeri, der matcher det unikke setup med re-tænkningen af det klassiske hovedkontor, slutter han.


Lokalsamfundet inviteres med

En del af det nye projekt vil fokusere på at åbne op og invitere lokalsamfundet med, så der kan skabes oplevelser og nye shopping-muligheder for borgere og foreninger i Brande. Planen er at give noget tilbage til byen og dens borgere ved at oprette naturstier, løberuter, legepladser eller lignende på området:

- I nu mere end 30 år har vi været glade for at være i Brande og vi føler, at vi indgår som en naturlig del af lokalsamfundet. Det gælder både vores fysiske tilstedeværelse, de mange medarbejdere vi har, der er bosat lokalt, samt rækken af lokale initiativer, som vi gennem årene har været med til at støtte, fortæller Anders Krogh Vogdrup.


Base for nyt liv

- Projektet skal ikke ses som en konkurrent til midtbyens butiksliv, men snarere et supplement til de eksisterende muligheder i Brande. Håbet er, at det kan skabe basen for et vedvarende kundegrundlag i byen, fortæller Anders Krogh Vogdrup og får opbakning fra den lokale handelsstandsforening:

- Vi ser Bestsellers projektplaner som en stor mulighed for byen, der kan være med til at skabe en base for dynamisk liv i hele Brande - ikke bare hos Bestseller - men i høj grad også hos de lokale erhvervsdrivende i Brande. Et større kundegrundlag er en fordel for alle parter, udtaler Hans Ulbrichsen fra Brande Handelsstandsforening i pressemeddelelsen.


Yderlige faciliteter

Gennem længere tid har Brande oplevet mangel på overnatningsfaciliteter for byens erhvervsdrivende, og ofte ender det med at gæster sendes til Herning, Silkeborg, Vejle eller Aarhus for at overnatte. Det vil Bestseller gerne være med til at ændre, og derfor indebærer de nye planer også hotelfaciliteter til brug for både Bestsellers egne gæster og eksterne gæster. Derudover er der overvejelser om, at byde uddannelsesinstitutioner indenfor, for at skabe endnu mere liv til området.

Der er endnu ikke sat en dato på, hvornår projektet forventes at kunne igangsættes, men det kommer tidligst til at være i 2019.


Fakta om projektet

Placering: Projektgrunden omfatter trekantsområdet nordøst for motorvejen afgrænset af Kåremagervej, Ejstrupholmvej og Motorvejen.

Størrelse: Projekteret til 60.000 m2 - godt en fordobling af Bestsellers eksisterende arealer i Brande.

Tidslinje: Første spadestik vil tidligst være i løbet af 2019, og projektet afventer lige nu godkendelse i byrådet.

Faciliteter: Det foreløbige projekt indebærer:

- 30 butikker (inkl. Bestsellers egne butikker og andre eksterne butikker åbne for offentligheden)

- Kontorlokaler for Bestseller

- Hotelfaciliteter for interne og eksterne gæster

- Offentlige aktivitetsfaciliteter (naturstier, legepladser, shelters eller lignende)

- Evt. konferencefaciliteter for interne og eksterne gæster

- Evt. undervisningsfaciliteter i samarbejde med en uddannelsesinstitution.


Ordet er dit