Tip os
FCM slog Arka Gdynia ud, men måske stopper det europæiske eventyr her.
Foto: Flemming Hansen

FCM

Bookmakere tror på FCM-succes - afstemning spår ulve-fiasko i Europa League-kampe

Højest overraskende spår aoh-brugerne ikke FCM-succes. Sportsredaktør tror svaret skal findes i Helsingør
10. august 2017, 08.14

Fodbold Her på aoh stemmer vi en gang imellem om, hvordan man tror det går FC Midtjylland. Det er faktisk overraskende korrekte spådomme, som flertallet plejer at komme med: Sejren over Southampton, At man ikke vandt guld i den seneste sæson. Og at ulvene kunne baske hold fra Polen og Ungarn i denne sæsons kamp om at komme med i gruppespillet.

Som regel er brugerne yderst optimistiske på FCM's vegne, men ikke, når det gælder de kommende to torsdages møder med cypriotiske Apollon Limassol. Her spår 60 procent at FCM ikke kvalificerer sig til gruppespillet. 30 procent tror på ulve-succes, men de sidst 10 procent har svaret »ved ikke«.


Uenig med bookmakerne

Det er vist allerførste gang, at brugerne har været negative, mens bookmakerne har været positive.

Bookmakerne har nemlig FCM som favoritter. Du får en gevinst på 70 procent, hvis FCM går videre, mens du får dobbelt op - 100 procent retur - hvis det bliver cyprioterne, der når gruppespillet.

Sportsredaktør på Herning Folkeblad, Jørn Just Kristensen, er egentlig ikke overrasket over afstemningsresultatet.

- FCM har lige tabt i Helsingør. Til oprykkerne med ligaens laveste budget. Det var uhørt ringe. Og fodboldfans er jo generelt meget påvirkelige af resultatet fra seneste kamp. Vinder FCM kan man møde fans, der retorisk spørger om, hvorfor FCM-spillere dog vil sælges til Holland eller Belgien eller sågar til bundklubber i de store ligaer, når de kan spille europæiske topkampe for FCM. Og modsat har FCM lige tabt, er der ingen grænser for, hvor forfærdeligt det kommer til at gå i fremtiden, siger han.


Ingen Thorup-effekt

Sportsredaktøren tror ikke, at der er tale om en Thorup-effekt, selv om træneren åbenlyst ikke er populær blandt alle fans.

- Mange af de folk, der vil have Thorup væk, har jo villet det længe. Nogle sågar fra dag ét. De har hele tiden haft den utilfredshed med i baghovedet, når de stemmer, og alligevel er næsten alle afstemninger på aoh jo faldet ud med tiltro til FCM.

- Jeg tror også, at forklaringen på de store humørudsving i afstemningen til dels er, at fankulturen omkring FCM er så forholdsvis ny. Så svinger man mere i humør. Sådan lidt som AGF i gamle dage. Efter de tungeste nederlag er vi urealistisk langt nede, og tilsvarende kan vi være urealistisk positive i kølvandet på de store sejre, vurderer sportsredaktøren.

FCM spiller 17.august på Cypern, og der er returkamp 24. august på MCH Arena. Den samlede vinder får adgang til Europa Leagues-gruppespil. Så kan det være, at vi skal have en ny afstemning om FCM bliver samlet vinder af den turnering - det er der lige nu odds 150 på...


Ordet er dit