Tip os
Else og Kurt Larsen nyder hverdagens små sysler. De ser gerne tv eller går tur med hunden. På lørdag fejrer de 60 års bryllupsdag, - diamantbryllup

60 år på godt og ondt

IKAST | De var bare 17 og 20 år da de sagde ja til hinanden i kirken i Hedensted.
31. maj 2012, 07.11

Ikke mange troede på det ville holde, men kongebrevet og ægtepagten er lige så intakte som for 60 år siden.

Else og Kurt har stadig hinanden og kender hinanden på godt og ondt.

- For selvfølgelig kan vi da "komme op og tottes" og blive uenige. Men det går jo over igen, og sådan er det, siger Else og Kurt, og tager hinanden i hænderne i den sommervarme have, hvor solen skinner næsten skyfrit

Parret flyttede til Ikast i 1963, hvor Kurt havde fået arbejde som bygningsmaler. Planen var, at Else ikke skulle arbejde.

- Men det var jo slet ikke til at lade være med. Der var jo så meget, at man kunne vælge, siger Else, der i 21 år var ansat hos K.F. Larsen i Ikast.

I fritiden var Kurt engageret i en lang række foreninger. Fra soldaterforening til seniorklub og fagforening for malerkollegerne i det midtjyske, alt imens Else nød at være hjemme og ikke mindst holde styr på hjemmet.

- Jeg kan ikke lide, hvis tingene ikke ser ordentlige ud. Jeg har vel haft rengøringsvandvid. Men jeg stoppede lidt op og tænkte mig om da der en dag var et familiemedlem, der mente, at der var så sterilt, at ingen kunne holde ud af være der, siger Else smilende og kløer den lille sorte hund bag ørene.

Parret har to sønner, men mistede for et års tiden datteren, der blev ramt af sygdom.

Og i en alder af 80 og 77 så går de ikke helt fri.

Kørekortet er inddraget og bilen solgt.

- Men vi har da heldigvis nogle gode naboer, der hjælper os og også passer på os og holder øje med os, siger ægteparret, der er rigtig glade for hjælpen.

Selve diamantbrylluppet fejres først om formiddagen og siden med fest for indbudte gæster og blandt dem er selvfølgelig de tre børnebørn og familiens yngste skud - de tre oldebørn.


Ordet er dit