Tip os

700 deltagere til start ved Ikast-løbet

Tirsdag aften trodsede 699 løbere det kolde forårsvejr, da Ikast Atletik og Motion arrangerede det populære motionsløb. Deltagerantallet overraskede arrangørerne, der måtte udsætte starten
25. maj 2010, 19.40

En massiv interesse for Ikast-løbet var tirsdag aften årsag til, at starten på det populære motionsløb måtte udsættes et kvarter.
Hele 699 motionsløbere i alle aldre havde tilmeldt sig det årlige løb, som Ikast Atletik og Motion arrangerer. Det er en markant fremgang i forhold til 2009, hvor 523 løbere var tilmeldt.
Overraskende eftertilmeldinger
Især en stor bunke eftertilmeldinger overraskede arrangørerne, som skulle bruge nogle ekstra ressourcer, inden opvarmningen - og senere selve løbet - kunne skydes i gang ved Ikast Værkerne på Europavej.
- Det er helt vildt, at så mange gerne vil løbe med - og det er naturligvis et positivt problem. Vi må dog erkende, at vi slet ikke i vores vildeste fantasi havde forestillet os så mange deltagere. Det er kommet fuldstændig bag på os, indrømmede Johannes Nielsen, løbsleder af Ikast-løbet.
Han måtte flere gange gribe mikronen for at forsikre de fremmødte om, at løbsværterne arbejdede på højtryk for at klare forhindringerne omkring tilmeldingerne.
"Vi håber, I har forståelse for situationen - hvis ikke, så er der ikke så meget at gøre ved det", lød det med beklagelse fra scenen, hvor Johannes Nielsen holdt informationsstrømmen kørende.
Iskoldt forårsvejr
De løbeglade midtjyder tog dog forsinkelserne med et smål og overvejende tålmodighed. Da først musikken spillede fra de opstillede højtalere, og opvarmningen gik i gang, glemte de fleste alt om ventetiden, og for de flestes tilfælde også det iskolde og vindombruste forårsvejr, der ikke skabte de bedste betingelser for deltagerne.
Til tonerne af James Morrison og Coldplay kom der dog hurtigt gang i de motionshungrende kroppe, og efter en lang række bevægelser, hop på stedet og armstrækninger, var der afgang til startbanneret.
Klokken 18.00 havde løbets yngste deltagere været i aktion, og cirka klokken 19.20 blev de lidt ældre børn og unge samt den store gruppe af voksne sendt afsted på ruterne, der strakte sig over enten fire, 7,5 eller 12 kilometer.
Se flere billeder i billedgalleriet her på aoib.dk: www.aoib.dk/byenibilleder/gallerier/ikast-loebet-i-billeder


Ordet er dit