Tip os
1140 gæster - heraf tidligere elever samt forhenværende og nuværende lærere - tog del i lørdagens jubilæumsfest

Århundredets fest i Ikast-hallerne

Vestre Skoles 100 års jubilæum  blev fejret med manér - og med 1140 gæster i Ikast-Brande Arena
19. marts 2012, 10.06

Alle sejl var sat, da 1140 tidligere elever, og nuværende og tidligere lærere havde sat hinanden stævne i Ikast Hallerne for at fejre, at det søndag den 18. marts var præcis 100 år siden, at de første elever modtog undervisning på den daværende Ikast Skole på Vestergade.
Fænomenal opbakning
Og hvilken fest det blev. Ikke med en serie af dyrt indkøbt underholdning eller en lang række skåltaler. Snarere tvært i mod. Skoleleder Leif Hansen bød velkommen og takkede for en fænomenal opbakning til skolen i almindelighed og jubilæumsarrangementet i særdeleshed. Herefter sang man Pia Raugs smukke sang om Regnsvejrsdag i november, som en understregning af, at det var en farverig og ikke nogen grå og hensynene 100 åring, der blev fejret. Sangen var ren uakkompagneret a capella, og det skinnede klart igennem, at skolelederen havde haft musik som linjefag i sin seminarietid.
Alderspræsidenten
Snakken gik lystigt ved bordene, hvor selskabet var delt op årgangsvis ved bordene. Elever med fødselsår 1958 og tidligere var placeret i hal B med Ellen Mikkelsen (Født Nielsen) fra 1916 som alderspræsident i selskab med bl. a. Gerda Fenger samt Mary og Helge Rasmussen.
Ellen Mikkelsen var i øvrigt også i selskab med begge sine børn Vibeke (årg. 56) og Michael (år. 58) som ledsagere.
Slid på stemmebåndene
I den nye lyse hal C eller badmintonhallen, som den også kaldes, havde man placeret alle nuværende og tidligere lærere sammen med de ”unge”, hvilket vil sige alle der har haft skole start fra 1966 og så frem til årtusindskiftet. Det var også her aftenens band, "Bankrøverne" var placeret i det fjerneste hjørne af hallen, men også her var det tydeligt, at der blev slidt mere på stemmebånd end dansesko.

Champagnen flød
Præcis som klokken slog 24 røg propperne af flere hundrede flasker champagne og der blev skålet og skrålet med på ”Skuld gammel venskab rejn forgo”, så det var en fryd for både øjne og øren.
Kulinarisk symfoni
Rent logistikmæssigt forløb aftenen også til noget, der ligner først karakter eller UG, 13 eller 12 alt efter hvilken årgang man er. Og det til trods for, at skolens ansatte er specialister i at drive god skole med god undervisning og ikke gigantfester, som den man så i lørdags. Ikast-Brande Arenas bestyrerpar Charlotte og Leif Wive havde lagt det kulinariske ansvar i hænderne på Fruehøj Slagter fra Herning. De diskede op med en fiskesymfoni, der stod klar på bordene, to forskellige gryderetter fra møllehjulspander med varieret tilbehør som hovedret, og så frugttærte til dessert.
Besøg fra Vancouver og Nuuk
Der var begrænset med kø ved buffeterne og skulle man vente lidt, var der jo altid en gammel skolekammerat man lige genså og kunne veksle et par ord med. Og de var altså kommet langvejs fra. Man så gamle kendte Ikast-boer fra Vancouver, Oslo, Nuuk Godthåb og Lodz i Polen bare lige for at nævne nogle få. Selvfølgelig ud over de mange, der havde taget turen hjem til deres barndomsby fra hele Danmark.
De næste 100 år
Aftenens dørmænd havde til gengæld en stille og arbejdsløs aften i Ikast-Brande Arena. Men hvis nogle af gæsterne havde lidt ondt i hovedet dagen derpå, kan man jo gisne om årsagen. Det kan jo så bruge de næste 100 år på at fundere over…
Se flere billeder i galleriet på AOIB.DK 


Ordet er dit