Tip os

Alle arbejdspladser til Kina?

Folketingsmedlem Helge Sander og direktørerne Rasmus Niebuhr, Niebuhr og Jens Poulsen, DK Company mødes til debatmøde Under overskriften "2015 – alle arbejdspladser outsourcet.
25. marts 2011, 12.19

Mandag den 4. april mødes folketingsmedlem Helge Sander med direktør Rasmus Niebuhr, direktør Jens Poulsen, DK Company og folketingsmedlem Helge Sander (V).til debatmøde på Niebuhr Gears i Ikast.
Tekstilbranchen var den første til at erstatte dansk arbejdskraft med billigere arbejdskraft i lavtlønslande. Først med udflytning til Polen og Baltikum og sidenhen til Fjernøsten. Kort efter fulgte træindustrien og senest har Niebuhr bygget egen fabrik i Kina.
Ikast-Brande kommune er blandt de kommuner i Danmark med forholdsvis flest ufaglærte. Hvad skal disse mennesker lave i fremtiden, når Kina har overtaget den sidste arbejdsplads og hvor går grænsen for hvad der kan outsources? Hvad skal der til, for at det igen bliver attraktivt og økonomisk rentabelt at skabe produktionsarbejdspladser i Danmark? Er det en mulighed at skabe produktions arbejdspladeser eller skal vi tænke i helt nye baner, når det handler om udnyttelse af danske hænder og hjerner? Og hvor ligger ansvaret for at skabe grobund for nye arbejdspladser som ufaglærte kan bestride evt. med en kortvarig omskoling?
Kom og hør argumenterne for to moderne virksomheders bevæggrunde for udflytning samt folkestyrets repræsentants syn på udsigterne for fremtidig beskæftigelse til de ledige danske medarbejdere.
Arrangementer er gratis og alle uanset politisk holdning er velkomne. 


Ordet er dit