Tip os

Bekymret for landbrugets pris for miljøet

KOMMUNEN Carsten Kissmeyer er betænkelig ved den videnskabelige baggrund for de mange nye miljøregler, som landbruget skal leve med
16. maj 2012, 13.02

LANDBRUG Borgmester Carsten Kissmeyer er stærkt betænkelig ved de mange nye miljøkrav, som landbruget stilles overfor.

- Vi taler om krav, der kommer til at spille en stor rolle for vores lokalsamfund, som i høj grad er præget af landbrugsproduktion. Produktionen og antallet af arbejdspladser er i spil - og hvis det er rigtigt, hvad vi hører fra Danmarks Miljøundersøgelser - nemlig at den videnskabelige baggrund bag de nye miljøkrav ikke er veldokumenterede, er det stærkt betænkeligt. Det er altså ikke på stenbroen i København, man kommer til at mærke det her - det gør man til gengæld i f.eks. Ikast-Brande Kommune, siger Carsten Kissmeyer, der pt. er i meget tæt dialog med de lokale landbrugs-organisationer, og som har tænkt sig at gå videre med sagen.

- Vi er nødt til at få kigget på det. Med love om f.eks. bremmer og vandmiljøkravene generelt er vi ved at indføre EU-miljøkrav, som får markant betydning for landbrugets produktion og arbejdspladserne, mens den miljømæssige effekt er tvivlsom. Vi har diskuteret landbrugets miljøforhold gennem mange år i EU-sammenhænge. Det der er ved at ske nu er en implementering af EU-regler. Og vi skal råbe vagt i gevær, hvis den faktuelle baggrund ikke er i orden.


Ordet er dit