Tip os


BølleBob klar til affyring

THORNING Der ligger mange timers kreative tanker og hårdt arbejde bag, når Thorning Friluftsscene den 2. juni har priemere påårets forestilling.
23. maj 2012, 16.31

Det at fremstille en scene er ikke bare ligetil. Det er et meget stort projekt i flere faser - en slags tretrinsraket.

Det starter med kreativ tænkning og en god portion forestillingsevne. At kunne synliggøre den verden, hvor Bølle-Bob og vennerne bevæger sig i, og om hvordan det vil være muligt at opbygge de enkelte kulisser. Oven i købet på en friluftsscene. Samt hvordan det samlede resultat vil tage sig ud.

Igen i år har den professionelle scenograf Ulla Häll begået en genistreg og udviklet en model med mange overraskende islæt.

Næste trin er det egentlige scenebyggeri. Det er her, at Byggemand Bob, alias Steen Lyngsø og alle hans gode stabile hjælpere, tryller Ullas papmodel om til store flotte kulisser, ved hjælp af træ, plader, søm og skruer.

Selv om det lyder meget konkret, bliver fantasien og kreativiteten sandelig også sat på prøve. Der er nemlig i høj grad genbrug af materialet fra år til år. Så hvordan er det så lige, at pladerne passes ind i det nye byggeri, og hvordan kan man bygge forsvarligt i højden osv.

Sidste trin er maling af såvel de store flader som de små kunstneriske detaljer - det, der giver den sidste finish. Alt dette tager Ann-Louise Christensen og hendes assistenter sig flot af.

Som ved alt raketbyggeri er det helt store øjeblik, når raketten skal fyres af. I dette tilfælde sker det, når scenen levendegøres af skuespillere, dansere og musikere, og når formanden for Thorningegnens Friluftsspil, Erling Prang, kan byde velkommen til et spændt og forventningsfuldt publikum.

Bølle-Bob spilles på Friluftsscenen i Thorning i perioden d. 2. - 10. juni med i alt syvforestillinger


Ordet er dit