Tip os
  • 1/: Et lille udsnit af de mange mennesker, der kom til showet med Brandmand Sam og hans unge ven, der her forsøger at få børnenes hjælp til at finde byen Pontypandy, hvor brandstationen ligger.
  • 1/: Brandmand Sams stemme kom fra en båndoptager, og personen inde i dukken var en kvinde. Men fortæl det ikke til børnene.
  • 1/: Blandt publikum var en hæklet udgave af Brandmand Sam.
  • 1/: Sam skabte glæde.

Børnene ellevilde med Brandmand Sam

Verdens modigste brandmand lagde vejen forbi Ikast
13. september 2017, 06.01

Ikast Brandmand Sam på pletten står, når han hører alarmen går.

Sådan hedder det i en af sangene om den populære redningsmand, der kendes af børnefamilier og bedsteforældre fra både spillefilm og fjernsyn.

Fredag eftermiddag var Samuel Peyton-Jones, som er dukkens fulde navn, på pletten på en ladvogn i Strøgcentret. Der var en myriade af børn omkring stedet i Strøgcentret, hvor showet skulle vises, så det var med nervøse miner, man var vidne til, at vognen fra det omrejsende musikkoncept »Gang i Danmark« bakkede på plads. Heldigvis gik det godt. Takket være en dygtig chauffør og Jan Birk Knudsen, chef for arrangøren Vores Ikast, som med bemærkelsesværdig tålmodighed fik fortalt børnene og deres forældre, hvor de i hvert fald ikke skulle stå.

Verdens modigste brandmand havde en biperson med til Ikast, en ung mand, som kædede showet sammen.

Børnene fik både sunget, kommenteret, hoppet, klappet, danset Gangnam Style og lavet andre legemsøvelser. Legen blev iblandet en smule læring. Blandt andet om, at sikkerhed går frem for alt.

Mange af de fremmødte børn - og voksne - havde utvivlsomt set frem til, at man efter showet kunne komme op og hilse på Brandmand Sam og måske få taget et foto, hvor man var i selskab med indsatslederen.

Det blev der ikke mulighed for.

Showet varer 23 minutter, og hverken mere eller mindre. Nye byer venter. Kunstnerne arbejder i et hæsblæsende tempo.

Hvis Sam skulle have hilst på de mange børn i Ikast - og måske også skulle have skrevet en autograf og så videre, skulle showet formentlig være kortet ned til mindst det halve. Så mange børn var der fredag.
Ordet er dit