Tip os
Danny Olsen, som i søndags nettede mod FCK, scorede to gange i onsdagens bronzejubel mod AGF (
Foto: Palle Lykke Ravn)

Bronze til FC Midtjylland

Danny Olsen scorede begge mål i 2-0 sejr over AGF - tredjepladsen sikrer klubbens femte sæt medaljer siden 1999
23. maj 2012, 22.03

Det er fire år siden, at FC Midtjylland sidst fik hængt et sæt Superliga-medaljer om halsen. Men onsdag aften var der igen metal til Ulvene - via en 2-0 udesejr over AGF hentede midtjyderne bronzemedaljerne på sæsonens sidste spilledag.
- Det er en forløsning at stå her med bronzen - det er en dejligt fornemmelse, siger FCMs Danny Olsen, der for anden kamp i træk kom på måltavlen. Oven i købet sørgede midtbaneprofilen for begge scoringer i sejren på NRGi Park i Aarhus.
Resultaterne flaskede sig
FC Midtjylland har tidligere hentet DM-sølv i 2007 og 2008, mens det i 2002 og 2005 blev til bronzemedaljer. Onsdag var Ulvene dog afhængige af hjælp fra Farum Park. FC Nordsjælland skulle besejre Horsens for at vinde mesterskabet - en sejr til Farum ville samtidig bane vejen for FC Midtjylland, der overhalede Horsens og snuppede tredjepladsen. Og resultaterne flaskede sig.
- Det er fantastisk at stå her med bronzen. Det er det, vi har kæmpe for hele sæsonen. Vores første halvdel af sæsonen var måske lidt ustabil, men vi har spillet et flot forår. Jeg synes det er fortjent, vi nu står med metal om halsen, siger landsholdsspilleren Jakob Poulsen - kampens bedste mod AGF.
Fremragende start
Gæsterne fra det midtjyske fik en fremragende start i Aarhus. Allerede efter tre minutter førte FCM via aftenens første scoring fra Danny Olsen. Et hurtigt kontraløb gik via Jude Nworuh og Jonas Borring videre til Olsen, der var trukket med frem i højre side. I feltet trykkede den formstærke FCM-kanon af med højreskøjten - AGF-keeper Steffen Rasmussen reagerede for sent, og så strøg bolden i kassen.
Masser af AGF-chancer
FCMs Rilwan Hassan var tæt på at fordoble scoringen, men hjemmeholdet fik hurtigt rystet chokstarten af sig. Og pludselig bølgede angrebene ned mod Ulvenes defensiv. Og FCM-forsvaret sejlede inden pausen, hvor især backen Jesper Lauridsen havde problemer.
AGFs unge offensive folk, Osama Akharraz og Davit Skhitladze, kom frem til en håndfuld kæmpe chancer, som alle manglede træfsikkerhed. Men også fordi, FCM-målmand Jonas Lössl leverede et par fine parader.
Poulsens pragtkamp
Men det blev kynismen som sejrede i Aarhus. Og ulveplaymaker Jakob Poulsen viste vejen.
Ti minutter inden pausen erobrede viceanføreren bolden ved midterlinjen, et par fikse træk gav Poulsen plads i venstre side. Effektive kropsfinter gjorde AGF-forsvaret rundtosset, inden Jakob Poulsen fra baglinjen ventede, inden han lagde et sublimt indlæg ind foran mål. Danny Olsen behøvede blot at sætte indersiden på - 2-0 til FC Midtjylland og lovende storform af Jakob Poulsen, der torsdag slutter sig til den danske EM-trup.
Ro og sikker sejr
I anden halvleg kunne Ulvene fortsætte med at afvente, dominere spillet på midten og køre på hurtige kontraløb. Samtidig blev der skabt total ro i den bageste kæde. Forsvarskaptajn Kristian Bak Nielsen - der var tilbage efter en skade - kom ind i centerforsvaret, og så var der lukket helt ned for AGF-offensiven.
Værterne, der før kampen var sikker på femtepladsen og Europa League, havde kun æren at spille for. Det kunne ses efter pausen, hvor FCM var tættere på målet til 3-0 - blandt andet som følge af store chancer til Jude Nworuh. Men nigerianeren var atter uskarp foran modstandernes målramme.
Generelt var skarpheden dog imponerende hos FC Midtjylland - og da FC Nordsjælland førte over Horsens ved pausen, og senere udbyggede forspringet, stod det klart, at sæsonens bronzemedaljer endte hos Ulvene.
FC Nordsjælland blev dansk mester, mens sølvet gik til FC København.


Ordet er dit