Tip os

Busulykke: Kunne den være undgået med krav om sikkerhedssele?

Det spørgsmål melder sig ovenpå ulykken i Ikast, hvor en bus påkørte Grønneparken
06. juli 2012, 09.49

Et af de store spørgsmål, der rejses efter den dramatisk busulykke i Ikast sidste uge er spørgsmålet om sikkerhedsseler til buschauffører. Spørgsmålet er nemlig om den voldsomme påkørsel af plejecentret kunne være undgået, hvis chaufføren ikke var kastet ned på gulvet efter den første sammenstød med en personbil.

Chaufføren fulgte reglerne – det er nemlig sådan, at chauffører i rutebusser, der ikke er udstyret med seler til chaufføren, ikke har krav om seler. Men eksperter sætter nu spørgsmålstegn ved, om ikke det er et hul i lovgivningen, der bør gøres noget ved.

Journalist Mick Kristensen, der i øvrigt selv er fra Ikast, har taget fat om sagen i Jyllands Posten, og  en af politiets eksperter  på ulykkesstedet siger til Jyllands Posten, at chaufføren efter al sandsynlighed kunne have ændret bussens kurs mod plejecentret, hvis hun havde haft sikkerhedssele på og ikke var faldet ned fra sædet.

Tillidsmand Bente Mikkelsen, fællestillidsmand for 300 chauffører i det regiomale selskab Midttrafik, hvor ingen af busserne er installeret med seler, siger til Mick Kristensen og Jyllands Posten, at man helst ser et krav om at rutebus-chauffører skal have sele på.

På kommentardelen på AOIB.DK er det også et emne, flere brugere har taget fat på – folk forstår generelt ikke, at chaufføren ikke skal have sele på.


Ordet er dit