Tip os
Den grønne Suzuki Swift, som blev ført af en 78-årig kvinde fra Sunds, blev totalskadet ved mødet med Arriva-bussen

Busulykken: Bilist brækkede ben og pådrog sig hjerneblødning

Den 78-årige kvinde fra Sunds, der fredag kørte ud foran bussen som ramte plejehjemmet Grønneparken, er overført til sygehuset i Holstebro
02. juli 2012, 08.56

Fem personer blev kørt på skadestuen, da en bus fra Arriva fredag morgen drønede ind i facaden på plejehjemmet Grønneparken i Ikast.

Midt- og Vestjyllands Politi konkluderede efterfølgende, at en 78-årig kvindelig bilist fra Sunds forårsagede trafikulykken på Nørregade. Og det var også den 78-årige kvinde, som kom mest til skade i forbindelse med sammenstødet.

Pådrog sig hjerneblødning

Mandag oplyser politiet, at kvinden er overført til sygehuset i Holstebro – med henblik på operation. Den 78-årige har brækket venstre ben, men hun pådrog sig også en fraktur i nakken samt en mindre hjerneblødning. Hun er dog uden for livsfare.

Overholdt ikke vigepligt

Den dramatiske episode udspillede sig fredag klokken 8.50, da den 78-årige kvinde fra Sunds kørte i sin grønne Suzuki Swift. Bilen befandt sig på Jens Holdsgårds Vej i østlig retning, men i krydset ved Nørregade overholdt den 78-årige ikke sin ubetingede vigepligt.

Bilisten så ikke den gule Arriva-bus, som kørte ad Nørregade mod syd. Den 78-årige drejede ud foran bussen, som blev ført af en 42-årig kvinde fra Bording. Sammenstødet var uundgåeligt.

Bus endte i stuen

Bussen drønede direkte ind i personbilen. Det betød, at den 42-årige buschauffør blev kastet ud af førersædet – dermed var hun ikke i stand til at bremse Arriva-bussen, som torpederede ind i nordfløjen af plejehjemmet Grønneparken. Bussen stoppede midt i stuen hos en 73-årig kvindelig beboer, som befandt sig i lejligheden med en 48-årig mandlig social- og sundhedsplejer.

Buschaufføren slap fra ulykken med et alvorligt trælår, men også den mandlige plejer samt en 12-årig pige, der var passager i bussen, blev sendt til tjek på skadestuen i Herning. Alle havde pådraget sig knubs og blev sendt hjem i løbet af fredagen
Beboere måtte genhuses

Trafikulykken ved Grønneparken betød, at beboere på plejehjemmets lejlighed 19 og 40 måtte genhuses. De øvrige boliger kunne bruges normalt.


Ordet er dit