Tip os
Formanden for Den internationale skole, Niels Laurits Thygesen, skoleinspektør Helen Pearson og borgmester Carsten Kissmeyer afslører på et pressemøde, at der skal bygges en ny skole til 40 millioner på Bøgildvej i Ikast

Den Internationale skole bliver en del af Campus-miljøet på Bøgildvej

14. marts 2012, 10.51

IKAST | Den Internationale skole i Ikast-Brande Kommune kunne her til morgen for alvor løfte sløret for deres fremtid.

De vil bygge en 3000 m2 ny skole, der på sigt skal være blandt de ypperste i landet. Drømmen er at skabe et så eftertragtet uddannelsestilbud i et campusmiljø, der også omfatter internationale ungdomsuddannelse. Håbet er elevtallet vil stige til 200 , men også at der dels vil være mindst 200 elever på skolen, men også så stor interesse, at der bliver en venteliste.

- Det er jo ikke kun Ikast-Brandes skole, - det er hele regionens skole, understreger bestyrelsesformand Niels Laurits Thygesen, der var mere end glad for, at skolen på rekordtid er blevet så populær, at den for anden gang er vokset ude af sine fysiske rammer.

I øjeblikket er der 110 elever fra 27 lande der dagligt benytter sig af skolen. De kommer primært fra Ikast, Herning og Brande. Men helt fra Kolding og Kjellerup/Viborg kommmer der elever til skolen.

Skolen har for fem millioner kroner købt en stor byggegrund nord for Ikast-Brande Gymnasium og regner med, at den nybyggede skole vil stå klar til at modtage sine elever ved skolestarten i 2013.

- Så vi skal igang, siger Niels Laurits Thygesen, der på pressemødet blev suppleret af borgmester Carsten Kissmeyer som kunne fortælle, at der allerede er sat gang i lokalplanerne for området.

Bygningerne bliver et nyetableret ejendomsselskab, hvoraf halvdelen ejes af Bestseller, der skyder 20 mio kr. i projektet. Ikast-Brande Kommune skyder 10 mio. kr. i mens de resterende andele ejes og sælges til mindre bidragsydere.

Skolen lejer sig ind og betaler efterfølgende husleje til ejendomsselskabet.

- Vi er meget taknemmlig for den opbakning vi har fået dels hos Ikast-Brande Kommune men i høj grad også hos Bestsellers. For havde vi ingen sponsorer, så havde vi ingen skole, understreger Niels Laurits Thygesen, der har et erklæret mål om at skabe en af landets aller yppigste skoler

Skolen er administrativt en friskole og får ifølge borgmesteren ikke andre vilkår end kommunens øvrige friskoler, der alle har købt kommunale bygninger for meget symbolske beløb.

Det tætte naboskab med gymnasiet er heller ikke tilfældigt. Den internationale skole har allerede et tæt samarbejde med gymnasiet og håber at udbygge det yderligere samtidig med, at de med deres placering bidrager til tanker om at skabe et internationalt campusmiljø i området.

Skolens leder Helen Pearson havde også svært ved at skjule sin begejstring.

- På vegne af elever, forældre og ikke mindst personale kan jeg kun sige tak.

Se også side 1 i Focus


Ordet er dit