Tip os
Kurt Møller

Der skal syv fremvisninger til et boligsalg

16. februar 2017, 13.56

BOLIG En opgørelse baseret på ikke mindre end 13.000 boligsalg gennemført hos EDC i 2016 viser, at der i gennemsnit skal knapt syv fremvisninger til, før boligen er solgt.

Hertil kommer afholdelse af åbent hus. Antallet af nødvendige fremvisninger er tilbage på samme niveau som før finanskrisen, mens der i kriseåret 2009 skulle rundt regnet dobbelt så mange fremvisninger til, før køberen var fundet. Mest fremviste ejendom hos EDC på landsplan i 2016 var en villa i Midtjylland, der blev vist frem hele 84 gange, før en køber skrev under. Modsat blev 1403 boliger, svarende til cirka 11 procent, solgt på første fremvisning.

- Fremvisninger er naturligvis ikke et mål i sig selv, men tallene viser dog med deres ensartethed over hele landet, at et vist antal fremvisninger er forudsætningen for at få solgt, siger Kurt Møller fra EDC Ikast, der oplyser at tallene for Ikast svarer til landsgennemsnittet. - For en boligsælger kan der derfor være god mening i at holde øje med om fremvisningerne kommer med tilstrækkelig hyppighed til, at man kan få solgt indenfor det tidsrum man ønsker, og det er selvfølgelig et emne vi løbende er i dialog med sælgerne om.

Er der for langt mellem fremvisningerne, er der flere håndtag at justere på.

- Simpelt udtrykt kan man skrue ned for prisen, op for markedsføringen eller begge dele, siger Kurt Møller.

- Synlighed i form af markedsføring fører til fremvisninger, der igen fører til salg. Så simpel er mekanikken. Hvis der er behov for at skabe flere fremvisninger, kan det ofte være en god idé at lægge ud med at forsøge at booste markedsføringen i en kortere periode, for at se om det har den ønskede effekt. Dette vil oftere være billigere end at sænke prisen. Hjælper mere markedsføring ikke, er der dog som regel ingen vej udenom en prisjustering.


Ordet er dit