Tip os

- Det har været en kamp

PLEJEBOLIGER | - Det har været en kamp at nå hertil, men jeg er godt tilfreds, konstaterer Preben Christensen (Å) i lyset af, at kommunen vil købe Q8 i Brande med henblik på at udvide Engparken
22. maj 2012, 16.21

BRANDE | I sidste uge kunne Frank Heidemann Sørensen(S), formand for Social- og Omsorgsudvalget, afsløre, at der sideløbende med arbejdet med et nyt plejecenter i Ikast også arbejdes med at ombygge og udvide Engparken i Brande. For at det kan lade sig gøre, vil kommune købe den nærliggende Q8-tank på Vejlevej.

For Engparken handler det både om en udvidelse med 12 nye boliger samt en nyindretning af de eksisterende boliger, så de egner sig til demente borgere.

Det har været en kamp

-Det har vi arbejdet på længe, og jeg er glad for, at vi er nået hertil, siger Preben Christensen(Å).

-Det har været en kamp, hvor vi hele vejen har fået god støtte af Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti, men nu står hele byrådet bag beslutningen om at købe Q8-grunden, hvilket giver helt nye perspektiver, tilføjer han.

Byggerierne skal følges ad

Preben Christensen(Å) er godt klar over, at projektet ikke er i mål endnu. Desuden påpeger han, at gennemføres projektet vil det betyde, at Brande har mistet 15 plejeboliger, nemlig 12 da Åparken blev lukket og de tre boliger, som skal nedlægges i forbindelse med ombygningen af Engparken.

Med i billedet står også kampen for at få projektet rykket frem.

-Jeg har stor forståelse for, at der skal bygges plejeboliger i Ikast, men jeg er glad for, at byrådet har vedtaget, at byggerierne i Ikast og Brande skal følges ad, understreger Preben Christensen(Å).

Vil se på ventelisten

Foruden byggeriet ved Engparken har ventelisterne i Brande også hans interesse. Han mener nemlig ikke, de giver det rette billede af virkeligheden og ønskerne hos de berørte borgere, siger Preben Christensen(Å).

-Jeg kan godt forstå, at borgere bliver sendt andre steder hen, når der er tale om et akut behov, men det må ikke være permanent.

Målet må være, at vi kan imødekomme disse borgeres ønske om at blive boende lokalt, understreger han.


Ordet er dit