Tip os

Direktør for Jydsk Aluminium får initiativpris

Torsdag aften uddelte Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande initiativprisen 2012.Med sine 37 år blev Kenn Risbjerg Christensen den hidtil yngste modtager af prisen.
19. april 2012, 20.54

Det blev den adm. direktør for Herning-firmaet Jydsk Aluminium Industri A/S, der løb med Erhvervsrådets initiativpris 2012. Med hæderen fulgte en bronzeskulptur kreeret af den lokale kunstner Jørgen Pedersen.
I sin begrundelse for valget af Kenn Risbjerg Christensen sagde Erhvervsrådets direktør Torben Henriksen:
- Du står i spidsen for en hel særlig type af virksomhed, nemlig et aluminiumsstøberi. Dem er der ikke mange af. I har ingen konkurrenter i Danmark, men kun globale konkurrenter i Tyskland, Sverige, Schweiz og Fjernøsten.
Du blev ansat i 1996 som it-koordinator. 10 år senere blev du udnævnt til administrerende direktør.
I har været meget strategisk fokuseret på, hvad I vil producere, og hvad I ikke vil. Kun kritiske komponenter, som for kunden har stor betydning, ønsker I at fabrikere, ellers er produktionen ofte ikke rentabel. Hertil kommer at I også har høj automatiseringsgrad som et strategisk fokus. Det har vist sig at være en rigtig god strategi for I har lavet flotte økonomiske resultater.
Jydsk Aluminium er virksomhed, som er flot drevet og en virksomhed, vi alle kan være stolte af.
 
 
Mange ansatte
 
Jydsk Aluminium Industri A/S har 225 ansatte, hvilket er 50 mere, end da krisen var på sit højeste, og virksomheden er således en af de større virksomheder i Herning.
Erhvervsrådet lagde i sin begrundelse for valget af prisvinderen også vægt på, at Kenn Risbjerg Christensen er aktiv i en række bestyrelser, bl.a. Erhvervsrådet, DI Midt-Vest, det Lokale Beskæftigelsesråd, Midtjysk Lederforum og Herning Golfklub. Dermed er lederen med til at præge udviklingen i lokalområdet på flere fronter.
Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande har uddelt initiativprisen siden 1960.
 
På billedet ses fra venstre:
Kunstneren Jørgen Pedersen, borgmester i Herning Lars Krarup, prismodtagerens samlever Rikke Røge, adm. direktør Kenn Risbjerg Christensen, formand for erhvervsrådet Jens-Ole Aagård Jensen og direktør Torben Henriksen
 


Ordet er dit