Tip os
Henrik Kraglund

Erhvervskommune og stjernestøv

21. september 2017, 06.55

LÆSERBREV Der er i den sidste uge drysset megen stjernestøv ned over borgmesteren i forbindelse med Dansk Industris kåring af Ikast-Brande Kommune som årets erhvervskommune - for syvende gang ud af otte mulige. Men har Kissmeyer nu forstået at dele hæderen med kommunens fremmeste repræsentant for erhvervslivet, nemlig formanden for Erhvervskontaktudvalget, viceborgmester Preben Christensen?

For første gang har Preben Christensen (PC) nemlig ikke kunnet deltage i overrækkelsen og den dermed forbundne hæder, idet PC på den allermest sympatiske vis prioriterede sin deltagelse i en kær bekendts begravelse højest.

Men PC´s andel i denne udnævnelse kan næppe overvurderes. Det er og har været et adelsmærke for PC gennem alle hans aktive politiker-år at prioritere erhvervsvirksomhedernes vilkår meget højt for på den måde at skabe basis for øgede indtægter til kommunen til gavn for en række andre opgaver, som en kommune skal varetage.

Hvorfor nævner jeg ovenstående? Dels fordi jeg overhovedet ikke har set viceborgmesterens navn nævnt i omtalerne af kåringen og overrækkelsen, dels fordi jeg "falder over" en analyse udarbejdet af revisionsvirksomheden Deloitte & Touche og omtalt i en artikel fra erhvervsrådets magasin "Inforama" fra april 2003, hvor bl.a. kan læses: "Det er altså lykkedes Brande at vise sit værd med en vækst, der ligger langt over nabokommunernes".

PC citeres i magasinet for følgende: "Den bedste markedsføring, vi kan få, er vel, når virksomhederne siger, at vi er en erhvervsvenlig kommune". Og videre hedder det: "Vi skal blandt andet sørge for, at der er boliger nok, attraktive byggegrunde, et godt bymiljø, gode pasningsmuligheder, en god ældrepleje og gode skoler".

Disse udtalelser stammer fra før kommunesammenlægningen, men har stadig en lige så stor gyldighed som dengang. Desværre er kommunen ikke helt så handlekraftig og visionær som før sammenlægningen, hvilket kommer til udtryk ved, at bl.a. antallet af byggegrunde i Brande er fornærmende ringe. Og ikke et ord om skoler (i denne omgang).

PC´s politiske virke synger på sidste vers. Men at hans indsats og engagement for Brande gennem alle årene har været en stærkt medvirkende årsag til den store fremgang i Brande, står lysende klart.

Fælleslisten, som PC i sin tid etablerede som en (partipolitisk) uafhængig liste, er kommet i uvejr. Det er temmelig ulykkeligt for Brande som (center)by, fordi der fremover ikke vil være nogen, som kan kæmpe for Brandes sag med samme tyngde, som PC har kunnet gøre det.

Men det er en helt anden historie og i denne forbindelse mindre væsentligt.

Men vi er mange, som er stolte af DI´s udnævnelse af Ikast-Brande til årets erhvervskommune. Derfor skal der lyde et kæmpestort tillykke til kommunen med kåringen og et helt specielt stort tillykke og tak for indsatsen til viceborgmesteren og formanden for kommunens Erhvervskontaktudvalg, Preben Christensen.

...........................

Kommentar:

For en god ordens skyld lidt faktuelt:

I mange af de øvrige år er Preben Christensen og Kissmeyer præsenteret sammen ved kåringen.

I avisens omtale forleden uge blev det bragt et foto af de to.

I alle år er begge citeret for vinderplacingerne i omtalerne.

Og med denne avis følger et tillæg, hvor begge kommenterer præmieringen.

Så burde stjernestøvet være fordelt ligeligt. Hvad der også er velfortjent.

Så til lykke til begge - og til hele byrådet.

Redaktionen


Ordet er dit