Tip os
Morten Bak (V)

Fælleslistens kamp for lukning af lokalsamfundene

LÆSERBREV | Hvorfor skal alle lokalsamfundene i Ikast-Brande Kommune lukkes? Fælleslisten kæmpede en kamp for at lukke Åparken og som nyvalgt politiker kæmpede jeg ikke imod, da de ældre vel viste bedre. Men jeg er blevet klogere.
05. juni 2012, 14.31

Dernæst kæmpede Fælleslisten en hård kamp for at få lukket Dybdalsparken i Engesvang, men vi andre fik reddet stedet i 11. time. Fælleslisten fik dog indføjet at vores redning er midlertidig, så de får vel lukket Dybdalsparken om fåår (se referat fra Byrådsmødet 19/3 2012). Nu er turen så kommet til Østervang i Klovborg, som de vil lukke med en "alternativ venteliste"

Alternativ venteliste

I Fælleslistens kamp for argumenter har de introduceret en "alternativ venteliste". Altså en liste der både omhandler de reelt ventende borgere til et plejecenter og så dem der måske kunne tænke sig at flytte til et andet plejecenter. Formålet skulle være at flytte borgere, men hvorfor flytte syge og gamle igen, hvis de er faldet godt til? I Focus af 23. maj 2012 præsenter Preben Christensen i en artiklen "Det har været en kamp" deres forslag til at flytte borgere fra Klovborg til Brande. I Klovborg har de pt. flere tomme pladser, men samlet set har kommunen de pladser påældreområdet som der efterspørges. Vi har lovet Klovborg at deres center, Østervang skulle udnyttes til et særligt demens-egnet center, men hvorfor har de så tomme pladser. Vi kan ikke forsvare at bygge flere pladser, noget sted, før der optræder en reel venteliste. Fælleslisten ved godt at ventelisten i Brande kun er på tre personer, hvorfor de ingen argumenter har for en tilbygning på nuværende tidspunkt. Derfor introducerer de den "alternative venteliste" som de kalder den. Dermed håber Fælleslisten at borgere vil flytte fra Klovborg til Brande, hvilket vil resultere i en efterfølgende lukning af Østervang i Klovborg. MEN ældre og ofte demente borgere flytter ikke bare fra center til center. En lukning af Østervang kan vi ej heller byde borgerne i Klovborg. Det er meget afgørende i Klovborg, Engesvang og andre lokalsamfund at de bevarer deres plejecentre. I Venstre kæmper vi for alle vore lokalsamfund.

Engparken - tilbygning

Jeg er valgt i Brande og kæmper selvfølgelig Brandes sag, men med respekt for en sammenhængende kommune. Jeg har kæmpet en lang kamp for en lokalplan omhandlende en tilbygning til Engparken og med denne lokalplan er vi klar til at bygge, når behovet opstår. Som byrådsmedlem er vi forpligtede til at udnytte kommunens samlede kapacitet bedst muligt, hvilket gælder både plejehjemspladser såvel som alt andet. Hvordan skulle vi ellers kunne forlange de massive besparelser vi gennemfører i resten af kommunen. Det er ansvarlig politik.

Engparken og en hovmodig Preben Christensen

I Focus af 23. maj tager Preben æren for den nye lokalplan til udbygning af Engparken. Ynkeligt Preben - alle ved jo, at du bragte en artikel i Brande Bladet, hvor du beskrev en tilbygning på skråningen. Den lokalplan der nu er i høring omfatter Q8 tanken og nabogrundene. Det er ene og alene mit forslag, da jeg ikke mente at en udvidelse af Engparken var muligt på skråningen. Det har jeg i mellemtiden fået overvist hele Byrådet om, hvorfor denne lokalplan er kommet i høring. Jeg er stolt af, at mit forslag er kommet i høring, men det er beskæmmende at du forsøger at tage æren for det.


Ordet er dit