Tip os
Mads Albæk jubler efter sin smukke scoring mod Randers FC (
Foto: Jens Anton Nordestgaard)

FC Midtjylland besejrede Randers

Kontrolleret indsats af Ulvene, der vandt 2-1 på mål af Sylvester Igboun og Mads Albæk
05. august 2012, 16.53

FC Midtjylland hentede sæsonens anden sejr, da det søndag blev til en fortjent sejr på 2-1 over Randers FC. 
De midtjyske mål blev sat ind af Sylvester Igboun og Mads Albæk, der i hver af de to halvlege gjorde forskellen mod oprykkerne.
Debut til Duncan
Det var ventet, at FCMs nyindkøbte angriber, Morten "Duncan" Rasmusen skulle starte dagens kamp på bænken. Men der var uventet start-debut til den tidligere landsholdsspiller.
Frontkollegaen Tim Janssen pådrog sig en lyskeskade under træningen - og er ude i minimum tre uger. Dermed blev "Duncan" kastet i aktion. Og han gjorde det fornuftigt i sin første kamp for Ulvene. I løbet af de 79 minutter, hvor Rasmussen var på græs, tog han de fysiske slag i offensiven, og gik udmærket med som opspilstation. Duncan knoklede hårdt, men holdkammeraterne gjorde det vanskelig for Duncan, der ikke fik meget at arbejde med foran mål.
Søndagen bød ligeledes på debut til FCMs svenske midtbanespiller, Petter Andersson, der fik 17 minutter plus overtid i Herning. Desuden var der hjemmebanedebut til argentinske Santiago Villafane.
Sly brød dødvandet
Ved pausen førte FC Midtjylland fortjent med 1-0. Målet blev sendt i kassen af Sylvester Igboun, der efter 33 minutter steg til vejrs ved et hjørnespark. Jesper Juelsgårds indlæg ramte nigerianeren lige i panden - og så var der jubel på MCH Arena.
Meget i boldbesiddelse
Ulvene fra Midtjylland tilspillede sig et klart overtag før pausen. Et defensivt indstillet Randers-mandskab stod dybt og velorganiseret i både forsvaret og midtbanen. Taktikken overlod det meste af spillet til hjemmeholdet, der havde svært ved at opbryde gæsternes forsvarsmur. Afslutninger fra Kristian Bak og Sylvester Igboun var det tætteste på, midtjyderne kom op til scoringen.
Randers længere frem
Fra anden halvlegs start var Randers tvunget længere frem. Og det lykkedes. Gæsterne overtog taktstokken, mens det nu var FC Midtjylland, der afventede opgørets udvikling.
Før pausen var Randers' Lasse Rise tæt på scoring, men i anden halvleg var det begrænset, hvad udeholdet kom frem til.
Drømmemål
Det lignede da også afgørelsen, da Mads Albæk hamrede FCM på 2-0 - via et vidunderligt langskud fra omkring de 25 meter. Bolden blev rettet af undervejs og strøg i kassen via overliggeren.
Til trods for at en skadet Kristian Bak atter måtte udgå med en skade, havde FCM-defensiven godt styr på Randers. Men der blev alligevel spænding til sidst. Gæsternes Tidiane Sane udlignede direkte på frispark efter 86 minutter - her så Jonas Lössl ikke overbevisende ud.
Med i toppen
I slutminutterne satsede Randers i offensiven, men Danny Olsen var alligevel ved at score til 3-1 på et kontraangreb. Det blev dog til midtjysk sejr - og dermed har Ulvene hentet syv point i de første fire ligaopgør. 
Førstkommende fredag spiller FC Midtjylland på udebane mod OB.


Ordet er dit