Tip os
FCM-kollektivet så igen skrøbeligt ud, da en midtjysk føring blev indhentet - det kostede dyrt i Odense

FCM tabte sejren i Odense

Ulvene førte 1-0 til der manglede et kvarter - men OB sluttede bedst og vandt 2-1
10. august 2012, 20.29

FC Midtjylland indkasserede sæsonens andet nederlag, da midtjyderne fredag aften 1-2 på udebane mod OB.
Præcis som i efterårets første liganederlag mod FCK, havde Ulvene godt styr på begivenhederne, men i slutfasen mistede FCM både koncentration og aggressivitet.
Passive ulve
Efter 76 minutter fik OBs Emil Larsen udlignet, da han fulgte op på en refleksredning fra keeper Jonas Lössl. Og blot ni minutter senere headede den tidligere FCM'er, Morten Skoubo bolden ind i det lange hjørne - uden indgribning fra oppasser Erik Sviatchenko, der kom for sent. Læderet sejlede ind over en chanceløs Lössl. Målmanden kan ikke have været imponeret af et afventende og alt for passivt FCM-forsvar.
Drømmestart via Igboun-mål
I Odense førte FC Midtjylland med 1-0 på scoringen, som Sylvester Igboun havde sendt i nettet efter blot ti minutters spil. Et flot sololøb i venstre side, krydrede nigerianeren ved at trække ind i OB-feltet, inden han scorede sikkert.
Overbevisende taktik
Føringen så længe ud til at blive afgørende for kampens udfald. I over en time lå kontrollen hos gæsterne, der havde stor succes med en pågående og offensiv spillestil, der stressede OB'erne højt på egen banehalvdel.
Før pausen var værterne kun farlige én enkelt gang. Forsvarskaptajn Kristian Bak Nielsen kiksede et indgreb, men OBs Bashkim Kadrii sparkede lige forbi stolpen.
Stærk midtbane
FC Midtjylland indledte kampen med de to nyindkøb, Morten "Duncan" Rasmussen og svenske Petter Andersson. Mens Duncan igen blev underfodret i feltet, leverede Andersson en stærk indsats på den centrale midtbane, som han styrede hårdt med Mads Albæk og Izunna Ozochukwu. OB'erne kunne slet ikke få overtaget på midten, men det var omkring de 65 minutter - da Andersson udgik - at FCMs kvalitet faldt i niveau.
Nedtur til sidst
Ulvenes offensiv taktik havde kostet mange kræfter. Måske var det derfor, at FCM kom under pres i de sidste 20 minutter. Det offensiv pres smuldrede fuldstændig - og udeholdet var nu kun nærgående på dødbolde.
OB begyndte derimod at dominere, og fynboerne tilspillede sig mange indlæg og chancer i slutminutterne. Kristian Bak måtte redde på stregen, da Morten Skoubo - ved stillingen 1-1 - havde passeret Jonas Lössl. Sidstnævne måtte hive flere store redninger ud af handskerne, men til sidst faldt både han og defensiven sammen.
Flashback
Det lignede en klassisk nedtur for FC Midtjylland, der i flere perioder af sidste sæson også havde svært ved at forsvare føringer på både og hjemmebane. Nederlaget i Odense var endnu et af de unødvendige...
Ulvenes næste kamp er fredag den 17. august, hvor modstanderen er AaB på udebane.


Ordet er dit