Tip os

Friskole samler ind til hospitalsklovne

Eleverne på Klovborg Friskole holder medborgeruge
21. april 2017, 06.52

indsamling På Klovborg Friskole undervises alle elever i faget medborgerskab. Formålet med dette fag er at danne eleverne til at blive aktive, handlekraftige og ansvarsfulde mennesker. I denne uge holder skolen en hel medborgerskabsuge, hvor eleverne i fællesskab skal samle ind og støtte op om et velgørende projekt. Tidligere har skolen samlet ind til børnebiblioteker i Kenya, og lavet legetøjsindsamling til flygtningebørn. Denne gang er det de Danske Hospitalsklovne, der samles ind til.

Hospitalsklovnens arbejde består i at tilbyde barnet sit nærvær og en at snakke med. I samværet med hospitalsklovnen kan barnet lægge afstand til sin egen uretfærdige situation, og være barn som andre børn - i glæde, leg og latter. Hvert år indlægges ca. 60.000 børn i Danmark og hospitalsklovnene når i dag ud til cirka halvdelen af alle indlagte børn, men vil gerne nå ud til endnu flere.

Det ønske vil børnene på Klovborg Friskole arbejde på at indfri.

Ugen startede mandag, hvor hospitalsklovnen Petunia kom forbi friskolen og fortalte om sit arbejde.

Det besøg var arrangeret i samarbejde med foreningen Klovborg Friskoles venner.

I løbet af ugen sælger eleverne lodsedler fra Danske Hospitalsklovne, og fredag åbner skolen op med salgsboder til fordel for formålet.

Alle er velkomne, store som små, til både klovnebesøget mandag og den åbne skole om fredagen. Skolen håber at lokalområdet vil bakke op om indsamlingen, og har lyst til at engagere sig i ugen.


Ordet er dit