Tip os
Hotel-direktør Jesper Olesen foran Medi, som i denne weekend er præget af besøg af cykelholdet Androni Giocattoli


Giro-feber hos Hotel Medi

Det italienske cykelhold Androni Giacattoli-Venezuela har Ikast-hotellet som base under Giro d'Italia
03. maj 2012, 14.56

Forberedelserne til weekendens start på cykelløbet Giro d'Italia er i fuld gang. Og den lyserøde cykelfeber er også kommet til Hotel Medi i Ikast.

Onsdag aften tog hotellet imod 23 udenlandske gæster fra det italienske cykelhold Androni Giacattoli-Venezuela. Teamet stiller med ni ryttere ved årets Giro - verdens næststørste etapeløb, som lørdag indledes fra Herning.

- Det er fantastisk profilering af vores hotel, byen og lokalområdet, når et professionelt cykelhold overnatter i Ikast. Særligt, når holdet deltager i en af de helt store sportsbegivenheder, fastslår Jesper Olesen, direktør på Hotel Medi.

Aktiviteter i solskin

Torsdagens smukke solskinsvejr vakte glæde hos medlemmerne fra Androni Giacattoli-Venezuela. Mens rytterne trillede ud på en træningstur i kommunen, havde teamets fire mekanikere travlt med at klargøre cykler og andet materiel til de kommende strabadser. Rengøringen og kontrollen af udstyr foregik foran hovedindgangen ved Medi, hvor italienerne parkerede deres  store teambus, lastbil og sponsorbiler.

- Da italienerne ankom i går, fyldte de hele pladsen foran hotellet. Af hensyn til brandmyndighederne måtte vi dog bede dem om at flytte nogle af lastbilerne. Der skal jo være mulighed for at udrykningskøretøjer kan komme frem og tilbage, siger Jesper Olesen.

Gloser og specialmad

Hotel Medi går en travl weekend i møde med 25 selskaber, heraf 18 konfirmationer. Men det stresser ikke direktøren eller hotelpersonalet, at man sideløbende skal servicere et professionelt cykelhold - med fuld forplejning, og alt der hører til.

- Nej, det gør bestemt ikke noget, at der mange mennesker og liv i hotellet - det er sådan, vi helst ønsker det. Men selvfølgelig har folkene fra Androni Giacattoli nogle andre krav, eksempelvis omkring måltiderne, som vi sørger for tre gange om dagen. Det er masser af pasta, ris og kylling – og næsten ingen sovs!, griner Medi-direktøren.

Jesper Olesen er begejstret over cykelgæsternes besøg, som varer frem til mandag. Men han erkender også, at kommunikationen og sprogbarrieren giver ekstra udfordringer:

- Der er kun et par stykker fra holdet, der taler engelsk - ellers foregår alt på italiensk og spansk. Og der er jeg ikke så stærk. Men vi løser det hele med fagter og et stort smil, siger han.

Vil på podiet

Androni Giacattoli-Venezuela er inviteret med i årets Giro d'Italia på wildcard. Og selvom det Torino-baserede cykelhold normalt kører i den næstbedste prof-liga, har manager og sportsdirektør Gianni Savio store forventninger til det sportslige udbytte.

- Vores holdfilosofi er altid, at det gælder om at hylde og ære cykelsporten - og i dette tilfælde Giro d'Italia. Men jeg håber og tror på, at vi undervejs i løbet kan vinde et par etapesejre - og at vi får en rytter på podiet, fortæller han, inden han byder Ikast Avis' udsendte på en kildevand i hotelcafeen.

Giro-stjerner

Androni Giacattoli-Venezuela stiller med fire italienske ryttere, tre fra Venezuela og to ryttere fra Colombia. Holdets to profiler i etapeløbet bliver italieneren Emanuelle Sella, som har vundet flere Giro d'Italia-etaper, samt venezuelaneren José Rujano, som i 2005 vandt tre etaper og løbets bjergkonkurrence.

- José Rujano har kvaliteterne til igen at ende på podiet, men vi har et stærkt hold. Vi har vundet syv løb i den seneste tid, så vi har selvtillid. Som regel leverer vi gode resultater, når vi kører mod de allerbedste hold, bemærker Gianni Savio, som for 28. gang er med som sportsdirektør i Giro d'Italia. Han er nuværende træner for Venezuelas cykellandshold samt tidligere landstræner for Colombia. I 2002 medvirkede Savio til, at colombianeren Santiago Botero vandt VM-guld i enkeltstart.

Glad for Ikast

Det er anden gang den italienske cykelmanager besøger Danmark. Sidst var i september 2011, da København var værtsby ved VM i landevejscykling. Nu er italieneren tilbage i landet, og han nyder førstehåndsindtrykket af Ikast.

- Jeg havde fået at vide, at temperaturen her i Danmark kunne være helt ned til to, tre og fire grader. Så jeg havde min store jakke på, men i dag er vejret jo fremragende. Ikast er en fin by, folk er venlige og så er jeg imponeret af, hvor rent og pænt, I har det her, siger Gianni Savio.

Han stivner dog, da avisens udsendte fortæller om vejrudsigten i den forestående weekend. Otte-ni grader, overskyet og stiv kuling er i vente.

- Det er ikke godt for noget hold. Især en stærk vind kan give alle store problemer ved Giro-starten, fastslår sportsdirektøren.
Nederst på denne side kan man se flere billeder af cykelholdet ved Hotel Medi i Ikast.


Ordet er dit