Tip os
Tage P. Olsen - genvalgt som formand - og en stærk personlighed i de socialdemokratiske kredse
Foto: Steen Hebsgaard

Glem ikke - politik handler om mennesker

Kredsformand Tage P. Olsen genvalgt som formand for social-demokraterne i Ikast-Brande
21. april 2017, 06.53

IKAST-BRANDE - Der er mange ting, der trænger sig på, når vi skal udarbejde valgprogram til det kommende valg, lød det fra kredsformand i Socialdemokratiet Ikast-Brandekredsen, Tage P. Olsen, ved generalforsamlingen.

- Der er mange emner, som trænger sig på, og som vi skal forholde os til: En hel kommune, daginstitutioner og dagplejen, folkeskolen, ungdommen, uddannelse og fritid, sundhed, ældre, kulturen, erhverv og beskæftigelse, energi og grøn omstilling samt boligen. Der er helt sikkert også mange andre ting, som vi skal finde svar på, så en opfordring til alle medlemmer om at deltage aktiv i processen, sagde formanden.

- Lad os sammen få skabt grundlaget for at vi med Frank Heidemann som bogmesterkandidat kan få et godt valg til gavn for alle kommunens borgere.

- Og glem aldrig at politik handler om mennesker - alle mennesker.


Mere ulighed

Tage P. Olsen, der i øvrigt blev genvalgt som kredsformand, kom ind på de landspolitiske tendenser og sagde blandt andet:

- Vi fik desværre ikke det folketingsvalg før jul, vi havde set frem til men i stedet en mere liberal regeringsdannelse. Så nu venter vi spændt på, hvad der kommer af forringelser på velfærden for at finansiere skattelettelser til de rigeste, med mere ulighed til følge.

- Man kan ikke undlade at tænke, om jobbet som finansminister kunne være lettere for Kristian Jensen, hvis han ikke havde ført an i de besparelser, der blev igangsat med ham som skatteminister? Det fritager dog ikke andre partier for ansvar. Derfor en opfordring til hele folketinget om at samles for at rette op på årtiers kaos.

- I den debat er det vigtigt, at vi i partiet har klare svar. Vi ønsker at bevare et solidarisk samfund, hvor vi værner om de svageste borgere, frem for skattelettelser til de rigeste, sagde Tage P. Olsen, der om samarbejdet med DF tilføjede, at det er godt at samarbejde, hvor det giver mening for at sikre et retfærdigt samfund. Men skal også sige klart imod, når det går imod de socialdemokratiske grundværdier.

Skulle der mod forventning blive udskrevet folketingsvalg er kredsen klar, idet man har et samarbejde med Skivekredsens kandidat Anna Paulin, som deltager i kredsens møder, og som også fik taletid på generalforsamlingen.

Ved valget til bestyrelsen blev Lis Bilstrup genvalgt som kasserer. Der var genvalg til Poul Erik Jensen og Lilian Rauff, og nyvalg til Britta Green Petersen fra Bording.

Regnskabet i kredsen udviser et overskud på knapt 53.000 kroner og en formue på 177.000 kroner.

Så der er lagt i kakkelovnen til den kommende valgkamp.


Ordet er dit