Tip os
Det kan betale sig at samle sine pensionsopsparinger, lyder opfordringen fra Pension Danmark foto Privat

Godt råd: Saml pensionerne

Antallet af jobskift i Ikast-Brande Kommune er på højeste niveau siden 2008, viser nye tal. De hyppige jobskift betyder samtidig, at mange i kommunen kan have pensioner i flere selskaber. Saml dem, og spar penge, lyder det fra PensionDanmark.
12. august 2017, 15.09

JOBSKIFTE Farvel til den gamle arbejdsplads, goddag til en ny. Stadig flere i Ikast-Brande Kommune skifter job, og antallet af jobskift i kommunen er nu på det højeste niveau, siden krisen satte ind. Det viser en ny opgørelse fra PensionDanmark på baggrund af tal fra Jobindsats.

Den såkaldte jobomsætning - et mål for antallet af jobskift - var i 2016 på cirka 5.200 i Ikast-Brande Kommune. Det er en stigning på tre procent i forhold til 2015 og det højeste niveau i den periode, der findes tal for (2009-2016).

Og de hyppige jobskift betyder blandt andet også, at mange i kommunen kan have pensioner i flere selskaber. Blandt de borgere i Region Midtjylland, som har pensionsordning i PensionDanmark, har syv ud af ti også pensioner i andre selskaber. I gennemsnit har disse midtjyske medlemmer sparet 281.000 kr. op uden for PensionDanmark.

- Herhjemme er pensionsopsparing typisk knyttet til arbejdet. Samtidig er det danske arbejdsmarked kendetegnet ved en høj jobomsætning. Så at en så stor andel har pensioner stående rundtomkring, skyldes især, at mange i tidens løb har skiftet job og derfor har sparet op i forskellige selskaber, siger administrende direktør Torben Möger Pe-dersen, PensionDanmark.

- Men flere pensioner er også lig med flere omkostninger og dermed mindre til opsparingen. Så har man pensioner stående i flere selskaber, vil det typisk kunne svare sig at samle dem. For ved at have opsparingerne samlet ét sted sparer man administrationsomkostninger og får samtidig et bedre overblik, siger Torben Möger Pedersen.

Beregninger fra PensionDanmark viser, at hvis man for eksempel som 30-årig samler tre op-sparinger ét sted, så kan man forvente at få mere end 75.000 kr. ekstra i pension.

Man kan få et samlet overblik over sine pensionsforhold på sit pensionsselskabs hjemmeside og på pensionsinfo.dk.


Ordet er dit