Tip os
Den grønne del nord for motorvejen sælges - resten bliver en ny 9-huls bane

Golfklub i krise sælger en halv golfbane

20 millioner i gæld truer Ikast Golfklubs eksistens. Mandag aften sagde 138 medlemmer JA til at sælge halvdelen af jorden nord for motorvejen. 71 stemte imod.
20. august 2012, 21.36

Det blev en til tider ophedet ekstraordinær generalforsamling på Hotel Medi, hvor der var fyldt op til sidste stol.

Bestyrelsen ved formand Jørn Klok fremlagde sagen klokkeklart: Hvis ikke klubben inden 8-14 dage møder med en kapital på mindst 4-5 mio. træder man i betalingsstandsning.

Med flertallets JA til at sælge hovedparten af klubbens nuværende 9-hulsbane får man dels tilført kapital - og dels arbejder man med en løsning, hvor den resterende del af arealet omlægges til en ny - mindre  9-huls bane.

Jordstykket sælges for 9,5 mio. til selskabet Remme APS, der arbejder med udstykning i området. Det giver mulighed får dels at omlægge 9-hulsbanen, dels at afdrage på en stor kassekredit i Handelsbanken og dels at afdrage på gælden til til Nykredit.

Samtidig skal der dog iværksættes en række tiltag for at skaffe bedre driftsøkonomi i klubben, og der venter store udfordringer. Men i første omgang har redningsplanen sikret klubben mod betalingsstandsning. Og bestyrelsen fik opbakning til planen.

Kritkkken fra flere medlemmers side lød på, at man havde haft kortene alt for tæt ind til kroppen omkring den dårlige økonomi, og andre - bl.a. tidligere medigangsætter af golfkklubben, Finn Knudsen - sagde at man solgte ud af et guldæg i klubben. Han ville personligt hellere skyde 50.000 kr ind - og mente man måtte kunne finde andre, der ville være med til at løse den akutte krise.

- Fint nok - hvis I er fire eller fem personer der kan garantere, at vi indenfor 14 dage har 4-5 mio. kr. er det et alternativ, sagde Jørn Klok.

Og det mente flertallet nok var urealistisk.

Men at klubben har været og nok stadig er voldsom økonomisk udfordret, er der vist ingen tvivl om efter generalforsamlingen.

Læs mere her på sitet - og læs mere i Ikast Avis.


Læs hele bestyrelsens oplæg til en redningsplan KLIK HER

Ordet er dit