Tip os
  • 1/: Bjarne Nørgaard Jensen havde i 1992 også jobtilbud fra Flyvestation Karup og Unimerco. Valget faldt på Niebuhr. Et valg, han ikke har fortrudt en eneste dag sidenhen.
  • 1/: Per Kæseler er hærdemester og har stort set altid været det. Personligt håber han på nogle flere år hos Niebuhr Gears.
    Foto: mikkel korsgaard christensen

Har fulgt med Niebuhr i 25 år

To medarbejdere på Niebuhr Gears fejrer 25-års jubilæum
17. marts 2017, 14.25

ikast 16. marts 1992 troppede to herrer op ved Niebuhrs daværende placering på Neptunvej i Ikast. Den ene var maskinmester, den anden automekaniker. Fælles for dem begge var, at de ønskede en ny hverdag med nye udfordringer, de hidtil ikke havde prøvet kræfter med. Per Kæseler (64) og Bjarne Nørgaard Jensen (49) kan nu 25 år senere fejre 25-årsjubilæum hos Niebuhrs Gears. 25 år, de begge beskriver som en rejse, som de ikke ville have undværet.


En særlig overraskelse

16. marts 2017 begyndte for Per Kæseler og Bjarne Jensen som en almindelig arbejdsdag, omend de naturligvis begge var fuldt ud klar over, at dagen var speciel. Da de til sædvanlig mødetid trådte ind i maskinhallen på La Cours Vej, blev de mødt af en særlig og rørende overraskelse.

- Fra vores arbejdsstationer og hele vejen ned af alleen i maskinhallen, havde en gruppe kollegaer hængt flag op for os. Det var meget flot, forklarede Bjarne Jensen, som heller ikke lagde skjul på, at dagen for ham er noget ganske særligt.

- 25 år er lang tid, og hold da op, hvor er der sket mange ting i virksomheden. Selv om man måske skulle tro, at arbejdet i en maskinhal kan være ensformigt, så er det faktisk varierende og spændende hver uge. Jeg er i årenes løb blevet udstyret med en stor portion ansvar, og jeg har blandt andet været med inde over maskininvesteringer, som har bragt mig på rejser til Italien, Polen og Tyskland, lød det begejstret fra Bjarne Nielsen, som tilføjede, at han var med til at lave det første tandhjul, da Niebuhr åbnede fabrikken i Kina.


Stort tak skal lyde

For administrerende direktør, Rasmus Niebuhr, er det en stor begivenhed, når en medarbejder jubilerer. Trofasthed er ifølge direktøren en af virksomhedens vigtige drivkræfter, men det kommer ikke af sig selv.

- Som direktør er jeg meget ydmyg over, at vi kan holde fast i to så dygtige og dedikerede medarbejdere. Det er helt unikt, at to medarbejdere, som kom her samme dag, begge stadig er her 25 år efter. Vi skal være stolte af, at vi kan fastholde medarbejdere i så mange år, og den ånd, vi har opbygget hos Niebuhr Gears, skal vi huske at pleje og dyrke hver dag, forklarede Rasmus Niebuhr og tilføjede vigtigheden af medarbejdere med anciennitet som ved, hvad deres opgave er.

- Jeg var nu godt nok noget forvirret over, hvad jeg var ansat som i begyndelsen, lød det med rynkede øjenbryn fra Per Kæseler.

- Er du ikke stadigvæk forvirret over det her 25 år efter, lød det med et grin fra Bjarne Jensen, før begge brød ud i latter.


Fælles interesse for biler

Privat er Per Kæseler gift med konen Anette, med hvem han har sønnen Torben på 33 år.

- Torben er udlært kloakmester, og han har givet os to børnebørn - Celine og William. Dem ser vi selvfølgelig, så tit det kan lade sig gøre. Ellers har jeg en stor interesse for biler. Det har altid været en interesse at sætte i stand, og jeg har en veteranbil fra 1960, som vi plejer at køre på sommerferie, fortalte Per Kæseler og kiggede over på Bjarne Jensen, som straks fulgte trop.

- Ja, jeg elsker også biler. Gamle biler. Det går en søndag formiddag gerne med for mig, supplerede Bjarne. Han har to børn, Alexander på 24 og Vicki på 31.

- Alexander er faktisk udlært her på Niebuhrs og for at det ikke skal være løgn, var det første ord han lærte at sige »tandhjul«.

- Ja, det er bestemt to dedikerede medarbejdere, som uden tvivl elsker deres arbejde, lød det afslutningsvist fra Rasmus Niebuhr, før arbejdet igen kaldte.

Jubilæet blev markeret med en reception 17. marts.


Ordet er dit