Tip os

Hessel i fokus under generalforsamling

Storaktionær rettede skarp kritik mod afgående FCM-bestyrelse - og tændte advarselslamperne under torsdagens ekstraordinære generalforsamling
10. maj 2012, 21.32

Som ventet kom storaktionær Steen Hessel i fokus under torsdagens ekstraordinære generalforsamling i FCM Holding A/S. Foran cirka 200 fremmødte aktionærer fastslog Hessel - der selv havde fremkaldt til generalforsamlingen - at FC Midtjylland er på økonomisk katastrofekurs.
Mangler 15 millioner kroner
- Min påstand er at vi kommer til at vi kommer til at mangle 15 mio. kr. i likviditet inden for de næste 18 måneder for at komme igennem. Det betyder, at hvis vi taber 15 millioner kroner næste år, så er egenkapitalen nede på et niveau, hvor vi ikke må skrive kontrakter, advarede Steen Hessel.
Næstdårligste økonomi
Tidligere torsdag havde FCM Holding via en børsmeddelelse gjort klart, at selskabet venter et underskud på 35-37 millioner kroner for indeværende regnskabsår.
- Efter AaB er FC Midtjylland den Superliga-klub der har den dårligste økonomi af alle, hævdede Steen Hessel, tidligere bestyrelsesformand i FCM. Han trak sig fra bestyrelsen i 2009.
Ingen indisk rigmand - intet FCM
Steen Hessel understregede, at FC Midtjylland formentlig ikke havde overlevet, hvis ikke klubben for otte måneder siden fik stillet 70 millioner kroner til rådighed fra den indiske rigmand, Shrinivas Dempo.
- Vi skylder den mand alt. Uden Dempo havde der ikke været en klub i dag, vurderede Hessel.
Formand: Hessel har medansvar
Bo Olesen gjorde under generalforsamlingen opmærksom på, at Steen Hessel i sin tid som bestyrelsesmedlem selv havde været med til træffe en række beslutninger, der havde kostet FC Midtjylland mange penge. Heriblandt fejlinvesteringer ved indkøb af fodboldspillere, involveringen i FCM Racing og FCM Håndbold samt ansættelse af koncerndirektør Søren Bach, der siden har forladt selskabet.
- Finanskrisen har ramt hele fodboldverdenen hårdt. Men vi arbejder konstant hårdt på at reducere omkostningsniveauet i selskabet, sagde den afgående formand Bo Olesen.

Ny bestyrelse på plads
Allerede onsdag meddelte FCM Holding, at en ny bestyrelse var parat til at tage over. Som annonceret er Johnny Rune ny formand - han afløser Bo Olesen på posten. 
Også Orla Dahl Jepsen og René Juul Jørgensen forlod bestyrelsen, hvor Viggo Mølholm og Flemming Jensen er nye medlemmer. Carsten Christensen og Carsten Christiansen fortsætter sammen med Shrinivas Dempo og et bestyrelsesmedlem valgt af inderen.


Ordet er dit