Tip os
Pollitiassistent Erik Møller fra lokalpolitiet i Ikast understreger, at der er ekstra fokus på de mange indbrud, som i ferietiden rammer lokalområdet (
Foto: Ole Bitsch)

- Hjælp naboen og hold øje med mistænkelige personer

POLITI | Ring hellere til politiet en gang for meget end en gang for lidt, lyder opfordringen fra lokalpolitiet i Ikast
11. juli 2012, 10.02

INDBRUD | Juli måned er højsæson for indbrud. Det bekræfter Midt- og Vestjyllands Politi.

Sommerperioden tiltrækker indbrudstyvene, der ofte har frit spil, når de lokale borgere forlader deres hjem og tager på ferie. Og statistikken rammer også Ikast-Brande Kommune.

I løbet af den seneste uge er der anmeldt 13 indbrud i Ikast, Isenvad og Bording. Og flere anmeldelser forventes i de kommende dage. Man kan dog selv gøre en indsats for at undgå de ubelejlige besøg i hjemmet. Hos lokalpolitiet i Ikast beder man borgerne til at kontakte politiet, hvis man ser noget mistænkeligt.

- Vi henstiller til, at man holder ekstra øje, hvis man ser nogle personer luske rundt på villavejen eller i lokalområdet. Og det sker ikke kun om natten - det er vores erfaring, at tyvene er meget aktive i dagtimerne, hvor de rekognoserer og udser sig huse, hvor folk er taget på ferie. Ring hellere til politiet en gang for meget end en gang for lidt, siger Erik Møller, politiassistent hos lokalpolitiet i Ikast.

Stærk nabohjælp

Han opfordrer også borgerne til at hjælpe hinanden, når naboen tager på ferie. I sidste weekend var det netop opmærksomme beboere, der kontaktede politiet, da to rumænske indbrudstyve blev afsløret på Vibevej i Ikast.

- Nabohjælp er altid en betydningsfuld medspiller. Sagen fra Vibevej viser, hvor vigtigt det er, at folk ringer til os, når de ser noget. Og vi kommer gerne forbi og kigger efter mistænkelige personer, hvis borgerne har oplysninger, fastslår Erik Møller.

Stil bil i carporten

Politiassistenten mener, at sund fornuft og et par simple råd kan gøre meget for at forstyrre indbrudstyvene.

- Hvis man har mulighed for at stille en bil i carporten hos naboen, der er på ferie, kan det være en god idé. Man kan også hænge sit vasketøj ud eller fylde lidt affald i naboens skraldespand. Vi anbefaler også timerlys omkring boligen - det handler om at huset ser beboeligt ud, påpeger Erik Møller.

Civile betjente

Han understreger, at politiet forstår borgernes utryghed når indbrudsstimen ruller i sommerferien. Men lokalpolitiet i Ikast er også ekstra aktive i sommerperioden.

- Vi kan naturligvis ikke overvåge alle veje og områder 24 timer i døgnet, men vi er civilt til stede - og vi patruljerer jævnligt rundt i blandt andet Ikast. Vi er klar over, at tyvene især benytter sig af byens nemme stisystemer, hvor der er adgang til baghaver og boliger, siger Erik Møller.

Smarte afmærkninger

Politiet i Ikast stresser også lokale kriminelle, der kan have tilknytning til de mange indbrud. Desuden er man opmærksom på udenlandske tyvebander, der arbejder målrettet og organiseret.

- Mange af de udenlandske tyve har for vane at markere huse, de har udvalgt til indbrud. Eller huse uden alarmer. Det kan ske ved farverige, blandt andet gule, klistermærker på postkasserne. Eller ved at stille dåser foran boligerne. Vi aner ikke, om metoderne er kommet til Ikast-området, men vi henviser til at kontakte politiet, hvis man ser noget mistænkeligt, siger Erik Møller.

Midt- og Vestjyllands Politi har telefon 96 14 14 48.


Ordet er dit