Tip os
EDC-mæglerne Heidi Thoustrup og Søren Kirkegaard vil godt fremhæve de positive tal for netop Ikast-området.
Foto: Steen Hebsgaard

Huse sælges hurtigere og til en bedre pris

Lokale ejendomsmæglere gør opmærksom på statistik-forvirring omkring tak fra Dansk Byggeri
12. august 2017, 12.59

IKAST »Det tager 321 dage at sælge et hus i Midt- og Vestjylland«.

Sådan kunne man læse fornylig i pressen, hvor Dansk Byggeri havde dommedags-profetierne fremme om salgstider for huse her i Vestjylland.

- Tallene er formentlig også korrekte, når man ser på hele området. Men det dækker et meget stort geografiske område med meget forskellige salgstider, fortæller de to EDC-mæglere i Ikast, Heidi Thoustrup og Søren M. Kirkegaard, der satte sig for at kaste mere lys over sagen set med de lokale briller.

Billedet er nemlig helt anderledes i Ikast by og Ikast-Brande Kommune.

De to EDC-mæglere henviser til de officielle tal fra Boligsiden.dk, som alle mæglere benytter

Den viser, at den gennemsnitlige salgstid i Ikast by er 108 dage og 140 dage for hele kommunen.

Det er baseret på et gennemsnit af alle mæglere i området. Også her kan der være forskelle. Eksempelvis er EDC's salgstid for en villa i Ikast 101 dage.


Prisen på boligen

På et andet område har man i pressen kunnet læse om boligsalget. Nemlig omkring prisen, og her har der været tale om prisstigninger fra sidste år på omkring to procent, ligesom det har været nævnt, at et gennemsnitsparcelhus nu koster omkring 1,2 million kroner.

- Tallene er jo ikke uvæsentlige, fordi det kan få folk til at vente med at sætte et hus til salg, fordi de ikke synes prisen er god nok, siger Søren Kirkegaard.

Faktum er nemlig - som Boligsiden.dk også er kommet frem - at der har været pæne prisshop i netop Ikast-Brande på langt mere end to procent.

Prisen på villaer steg i juni med 14,3 procent i Ikast-Brande mod syv procent i eksempelvis Herning.

EDC sidder i følge Boligsiden.dk på en markedsandel på 81 procent i byen og 48 procent i kommunen og har solgt 110 villaer alene i Ikasts område på et år.

- Ser vi på et gennemsnit af vores salgspriser de sidste tre-fire måneder ligger et hus på 140 kvadratmeter i almindelig stand på 1,4-1,6 millioner kroner. Er den i god stand ligger den i den høje ende, siger Heidi Thoustrup.

Eksempler på netop solgte hus er en villa i Tulstrup på 135 kvadratmeter, der gik til 1,33 millioner. En villa i Bording på 153 kvadratmeter blev solgt for 1,47 millioner, mens et hus på Bjørn Nørgaardsvej i Ikast på 145 kvadramter gik for 1,65.

De to EDC-mæglere vil godt have tallene frem, fordi det for sælgeren fortæller, at husene bliver solgt hurtigere og til en bedre pris - end man har hørt fra andre kilder.

- 14,3 procent er et prishop, der vil noget, og det er et udtryk for, at vi bor et driftigt sted. Selvfølgelig kan det dyk, vi oplevede tidligere, forklare en del. Men det er ikke hele forklaringen. Der sker noget i byen og kommunen. Infrastrukturen er god med motorvejen, og vi oplever sågar studerende i Århus, som flytter tilbage til deres hjemby, mens de studerer, lyder det fra de to mæglere.


Ordet er dit