Tip os
Carsten Brix

Hvornår stopper mediernes hykleri overfor regeringen?

09. juli 2012, 08.41

LÆSERBREV Siden regeringen kom til magten for ni måneder siden, så har medierne skreget op om "løftebruds regeringen". Det er i høj grad blevet udlagt som om specielt Socialdemokraterne og SF er løbet fra alt der blev sagt i valgkampen. For et par uger siden kunne alle så se fakta, da ugebrevet mandag morgen offentliggjorde en undersøgelse af forløbet. Her viste det sig for det første at ud af S og SFs 315 fælles udspil inden valget, så var 270 kommet med i regeringsgrundlaget. Dette må siges at være flot af to partier, der begge gik tilbage ved valget. Yderligere viste undersøgelsen at de 218 af forslagene har regeringen allerede taget initiativ til at få ført ud i livet - på under en fjerdel af regeringsperioden.

Ud fra denne undersøgelse må løftebruds snakken kunne karakteriseres som en myte, samt et godt spin fra de borgerligere partier. Det er jo så ekstremt ærgerligt at medierne ikke har haft selvkritik nok til at undersøge en historie, som de har brugt igen og igen! Det er ærgerligt for medierne, men det er i endnu højere grad ærgerligt for regeringen, der har mistet muligheden for at få en saglig debat om deres oplæg, da alt bliver drejet til at være et løftebrud.

I forrige uge kørte medierne så igen i selvsving over regeringens skattereform, der hurtigt og igen via et dygtigt spin fra oppositionen blev døbt en blå reform og løftebrudssnakken kørte igen. Men hvad var det regeringen havde gjort? De lavede det brede ansvarlige forlig, hvilket var det de sagde de ville gøre i valgkampen. Så nu er vi nået til at selv når regeringen gør som de sagde før valget, så er det et løftebrud!

Medierne viser sig ikke i stand til at forvalte den magt de er givet til at formidle nyheder og information i vores samfund. I stedet virker det til at den sensationelle vinkel går forud for saglig kritik og formidling af indhold. Det går ikke kun udover regeringen, men i høj grad også almindelige menneskers forhold til at følge med i dansk politik.

Nu håber jeg bare at medierne snart vil være deres magt voksen og håndtere den på en saglig måde i stedet for den evige søgen efter den næste skandale.God sommer og pas på med at tro på alt I ser og læser.


Ordet er dit