Tip os

Ikast-borger afslørede indbrudstyve

Natten til fredag blev 23-årig mand fra Ikast og 34-årig mand fra Engesvang anholdt på Vibevej - mændene bil var fyldt med tyvekoster
10. august 2012, 08.49

Borgerne på Vibevej i Ikast holder øje med naboen - på den gode måde...
I juli reagerede et af vejens ægtepar hurtigt, da to rumænske tyve brød ind hos en beboer på Vibevej. Det førte til anholdelse af gerningsmændene - og til en dusør til det opmærksomme par.
Nabo kontaktede politiet
I nat blev der igen anholdt formodede indbrudstyve på Vibevej i Ikast.
Klokken 03.27 natten til fredag ringede en beboer til Midt- og Vestjyllands Politi. Manden følte sig overbevist om, at han havde set mørke skikkelser hos naboen, som er på ferie. Anmelderen var selv blevet vækket, da lyset i hans egen indkørsel var tændt af en sensor. Da garagedøren i nabohuset samtidig stod åben, blev politiet kontaktet.
Bil fyldt med tyvekoster
Da betjente nåede frem til Vibevej, kunne politiet anholde en 23-årig mand fra Ikast og en 34-årig mand fra Engesvang.
- Mændene var tydeligvis på rov, men vi fik altså slået kløerne i dem, siger Erik Kristensen, vicepolitikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.
Den 23-årig og den 34-årig var kørt til Vibevej i en bil, som - efter politiets opfattelse - var fyldt med tyvekoster. Køretøjet havde desuden stjålne nummerplader.
- Mændene sidder nu på Politigården i Herning. Nu arbejder vi videre med sagen og de fundne genstande i mændenes bil, siger Erik Kristensen.
Ros til borger
Lokalpolitiet er godt tilfreds med, at opmærksomme borgere hjælper hinanden og holder øje med mistænksomme personer i nabolaget.
- Den seneste hændelse fra Vibevej er endnu et eksempel på, at det er godt, naboerne er opmærksomme, siger Erik Kristensen.


Ordet er dit