Tip os
Ole Astrup Madsen var club manager i Ikast Golf Klub i under et år - onsdag blev han fritstillet af økonomiske årsager

Ikast Golf Klub fyrer manager

Ole Astrup Madsen er fritstillet med omgående virkning - beslutningen skyldes klubbens trængte økonomi, siger formand Jørn Klok
16. august 2012, 08.20

Ikast Golf Klub har med omgående virkning fyret golf manager Ole Astrup Madsen. Den tidligere håndboldlandsholdsspiller og forhenværende forretningsmand nåede at være ansat i golfklubben i under et år.
Jørn Klok, midlertidig formand i Ikast Golf Klub, forklarer beslutningen med at klubbens økonomi er trængt.
- Afskedigelsen af Ole Astrup Madsen er udelukkende sket af økonomiske årsager og af hensyn til omstruktureringer internt i klubben, fastslår Jørn Klok over for AOIB.DK.
Har ikke præsteret
Ifølge den nuværende formand, har Ole Astrup Madsen ikke leveret de resultater, som bestyrelsen forventede, da de sidste år ansatte ham som club manager. Ole Astrup Madsen tiltrådte i oktober 2011, men var officielt ansat fra den 1. januar 2012.
- Vi har jo intet imod Ole som person, men kan bare konstatere, at han ikke har præsteret som forventet. Ole har ikke formået at genere de indtægter og få solgt de antal sponsorater, som klubben havde håbet på, siger Jørn Klok.
Negativ presseomtale
Ole Astrup Madsen blev i denne uge hevet ind i en større skattesag, hvor avisen BT hævdede, at Skifteretten havde forsøgt at få fat i ham. Sagen er - ifølge Madsen selv - en stor misforståelse, idet Skat jagtede selskabet Holding Joker ApS, hvor Ole Madsen ikke længere er direktør. Og hvor han ikke længere er ejer af selskabet, idet Ole Astrup Madsen i 2009 blev erklæret personligt konkurs.
Uheldigt sammenfald
Beslutningen om at fyre club manageren har dog intet med den negative presseomtale at gøre, understreger formand Jørn Klok.
- Det kan jeg afkræfte 110 procent. Afskedigelsen af Ole er et uheldigt sammenfald med sagen i pressen. Allerede da vi ansatte Ole Astrup Madsen, kendte vi til hans fortid. Og han har aldrig forsøgt at holde noget hemmeligt for os. Jeg talte med ham kort efter at BT bragte deres historie, og det glæder mig på Oles vegne, at der senere er bragt et dementi af artiklen. Men afskedigelsen af Ole Astrup er kun baseret på økonomi, gentager Klok.
Under pres fra medlemmerne
Den midlertidige formand forklarer, at fyringen af Madsen også hænger sammen med et stigende pres fra baglandet.
- Da vi hyrede Ole, var økonomien trængt - og det er den stadig. Og det ved også vores medlemmer, som har sat os under pres. Det har derfor været svært at forsvare, hvordan Ikast Golf Klub også fremadrettet kunne have en mand ansat, der fik en forholdsvis høj løn, påpeger Jørn Klok.
Ikke råd til at vente
Han pointerer, at Ikast Golf Klub ikke havde råd til at vente med fyringen af Ole Astrup Madsen.
- Der er ganske enkelt ikke penge til at betale Oles løn. Det var ikke andet at gøre. Det er et simpelt regnestykke, siger Jørn Klok.


Ordet er dit