Tip os
Videooptagelse af karateslag på papir


Iphone på væg og karate-spark i papir

KUNSTPAKHUS | Ny udstilling i Kunstpakhuset undersøger maleriet ...
12. juni 2012, 16.11

ANMELDELSE Jeg er som "kunst-anmelder" ganske godt tilfreds med, at ildsjæle og sponsorer indenfor de sidste par år har banket et sted som Kunstpakhuset op.

Det er blevet et sted, hvor man tør træde nye stier indenfor kunstens verden og gerne byder på både smukke og provokerende oplevelser.

Sådan skal kunst også være.

Men jeg kan også mærke i min mavefornemmelse (og det kan kun blive amatør-iagttagerens øje jeg ser det med, jeg er kun af Guds nåde journalist) at Kunstpakhuset måske er nået et punkt, hvor man godt må træde andre stier end den installationskunst, som jeg synes et stykke tid har præget udstillinger.

Det kan godt være, jeg træder nogle på tæerne. Det er jo den risisko, man løber ved at invitere pressen indenfor til at skrive sin mening og ikke bare citere fra ferniserings-talerne.

Men min mission er reelt positivt. Jeg vil godt have, at Ikast har et sted som dette, jeg vil også gerne provokeres og skubbes til - men jeg har også set at publikumstallet er faldende i ligefrem proportion med antallet af de meget anderledes kunstværker.

Det er synd for både Kunstpakhuset og kunstværkerne.

Så måske er tiden inde til at revurdere på udstillingernes indhold.

Lad mig bare nævne:

En Iphone på en væg med et billede af en vibrerede plante - et værk til 20.000 kr.

Eller en videofilm med lyd af en kunstner, der udfører karateslag og -spark mod papir, og som konstant lapper det sammen ...

Her skal prisen dog aftales. Hvis man vil have det op at hænge.

Okay taget ud af en sammenhæng er det måske lidt provokerende at omtale det sådan. Kunstnerne - i dette tilfælde Mikkel Niemann og Lars Heiberg - har med "Expanded Fields", som Kunstpakhusets udstilling hedder, forsøgt at undersøge maleriet som fortælling og konkret form.

Og har man ikke set installationskunst i et stykke tid, er det absolut et besøg værd.

Jeg har bare set for meget over det sidste års tid.


Ordet er dit