Tip os
 • 1/: Der blev danset linedance i countryklubben.
  Foto: Carsten Eskildsen
 • 1/: På besøg i Isenvads countryklub.
  Foto: Carsten Eskildsen
 • 1/: Madlavning sammen med FDF'erne.
  Foto: Carsten Eskildsen
 • 1/: Madlavning sammen med FDF'erne.
  Foto: Carsten Eskildsen
 • 1/: Skuespillere fra Kina, Canada og Chile på besøg i en rumænsk kirke i Isenvad - så kan det ikke blive mere internationalt.
  Foto: Carsten Eskildsen
 • 1/: De tre skuespillere fra Chile, Kina og Canada på vej til Isenvad
  Foto: Carsten Eskildsen
 • 1/: Isenbjerg i kraftig vestenvind - her er skuespillerne sammen med lokale ildsjæle
  Foto: Carsten Eskildsen


Isenvad åbnede døren for verden

Tre internationale skuespillere fra Odin Teatret på besøg i landsbyen
21. april 2017, 08.45

ISENVAD Der er langt fra Chile, Canada og Kina til Isenvad. Både rent geografisk men så sandelig også kulturelt og mentalt.

Derfor var det et spændende eksperiment, der fandt sted torsdag og fredag i den lille landsby.

Som en del af kulturfestivalen Off Road - der igen er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 - åbnede Isenvad dørene for tre internationale skuespillere fra det kendte eksperimentalteater Oden Teatret fra Holstebro.


Kirke og linedance

De tre skuespillere ankom til byen torsdag for at studere dansk kultur nærmere. Isenvad Lokalråd, Familie og Samfund, fotoklubben og Isenvad Skole samt lokale ildsjæle stod bag besøget, og de tre gæster var blandt andet på besøg på Isenbjerg, i Isenvad Kirke og den rumænske kirke. De prøvede også linedance i countryklubben lige uden for byen, besøgte FDF'erne og lavede mad uden for i naturen.

- De blev også præsenteret for diverse røverhistorier om Isenvad og omegn. Både fra det virkelige liv, fra myterne og vandrehistorierne og fra den frie fantasi, fortæller Carsten Eskildsen fra Isenvad Fotoklub, der har dokumenteret den specielle kulturelle begivenhed med fotoreportager.

Fredag besøgte de tre skuespillere Isenvad Skole, og efter en frokost var der besøg ved Storåens udspring, Storåen er jo netop navlestrengen mellem Isenvad og Holstebro.

Besøget og projektet sluttedes af med et indslag i Sentrum midt på eftermiddagen.


Ordet er dit