Tip os

Kræftbehandling bedre end sit rygte

Ingen patienter med kræft i bugspytkirtlen bliver behandlet inden for den lovede tid. Sådan lød budskabet i dagbladet Politiken i juledagene. Men det er ikke en virkelighed Region Midtjylland kan genkende.
06. januar 2012, 06.42

- Som ansvarlig for, at patienterne i Region Midtjylland får den behandling, vi har lovet dem, blev jeg selvfølgelig meget bekymret, da jeg læste artiklen i Politiken. Derfor har vi nu straks efter nytår undersøgt situationen her i vores region, og den ser altså noget anderledes ud, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S)
Siden juni 2011 er 78 procent af patienterne i Region Midtjylland med kræft i bugspytkirtlen blevet behandlet inden for den lægefaglige frist, der er fastsat i kræftpakkerne.

Ifølge pakkeforløbet for kræft i bugspytkirtlen skal patienterne behandles indenfor 33 hverdage efter henvisningen, og Region Midtjylland har sat en målsætning om at 90 procent af patienterne behandles indenfor fristerne i kræftpakkerne.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok, og vi tager det meget alvorligt, at vi ikke er i land. Men det er trods alt væsentlig bedre end ingen patienter. Ikke mindst set i lyset af, at det er en meget vanskelig sygdom at udrede, siger Bent Hansen.

For ventetiderne på behandling for kræft i spiserør og æggestok, som kritikken også har været rettet i mod, er Region Midtjylland endnu bedre med. Således bliver 92 pct. af patienter med kræft i spiserøret behandlet inden for de fastsatte frister, mens det gælder for 86 procent af patienterne med kræft i æggestokken.

Gamle og misvisende tal

Region Midtjyllands situation for de tre kræftsygdomme er beskrevet i et nyt notat til medlemmerne af regionsrådet.
I notatet kritiserer administrationen i Region Midtjylland samtidig, at Kræftens Bekæmpelse baserer sig på tal fra Venteinfo.dk, som ikke siger noget om de faktiske forløbstider, og dels på tal fra en klinisk database for perioden 2007 – første halvdel af 2010, hvilket må siges at være gamle data i den aktuelle sag.


Ordet er dit