Tip os

Lad fiskene være din hud-doktor

BEHANDLING Ægtepar har åbnet nyt behandlingstildbud. Tre akvarier med de hudspisende Kangalfisk eller Garra Rufa står klar til at modtage kunderne på Vibevej i Ikast
15. december 2012, 15.45

DOKTORFISK Der står fisk på menuen, hvis man er kunde hos Kipes-doktorfisk på Vibevej i Ikast.

Ikke fordi du skal forvente at få dem serveret på en middagstallerken.

 

Nej det er såmænd fiskene, der skal spise dig. Eller i alt fald nippe forsigtigt til dig.

Kangalfiskene spiser nemlig hudceller, som de forsigtigt suger af og spiser som en del af deres daglige næring.

- Folk med hudlidelser som eksem og psoriasis kan have stor gavn af at lade fiskene nippe de syge hudceller af, fortæller Kirsten Kristensen, der sammen med sin mand Peter Silberbauer har installeret hele tre akvarier på et værelse i privaten.

To af akvarierne er beregnet til at behandle fødder og/eller hænder og indeholder hver omkring 150 af de specielle hudspisende fisk. Det sidste bassin er langt større og indeholder 500 fisk, som så til gengæld kan "angribe" hele kroppen.

Kangalfisken eller Garra Rufa som den hedder på latin stammer fra den lille tyrkiske by, Kangal.

I nærheden af Kangal findes der naturlige varme kilder, som byder ideelle betingelser for Kangalfisken. I disse kilder er der året rundt en konstant temperatur på ca. 35 grader. De høje temperaturer betyder, at næringsmængden i vandet er minimale og fiskene har derfor altid spist skæk fra mennesker, der badede i kilderne.

-Fiskene foretrækker syg hud og derfor har personer med forskellige hudsygdomme stor gavn af en tur i bassinet med Kangal-fiskene, siger Kirsten og Peter.

- For ikke alene angriber de den syge hud, som de suger væk. De har ingen tænder. De afgiver også et saltholdigt og helbrederede sekret , der optages i underhuden, forklarer parret.

Klinikken holder åben hver eftermiddag efter tidsbestilling.


Ordet er dit