Tip os
Fra venstre Anders Udengaard (SF), Tove Videbæk (K), Preben Christensen (Å) og Morten Bak (V)

Lad os debattere og slås - for kommunen

Det var budskabet, da Focus Ikast-Brande satte fire Brande-politikere i den varme stol på Hotel Dalgas - for at snakke "krigen" mellem Ikast og Brande
24. april 2012, 15.41

"Der er ingen "krig" mellem Ikast og Brande" (citat borgmester Carsten Kissmeyer og viceborgmester Preben Christensen).

"Hvis vi lader Ikast kæmpe Brandes kamp svarer det til at sætte ræven til at vogte over hønsene" (citat formand for Brande Handelsstand, Dina Blomstrand).

"Det værste i Brande er sammenlægningen med Ikast" (Citat formand for borgerforening, Peter Holt)

Det er tirsdag morgen.

Hotel Dalgas i Brande er netop åbnet, kaffe og rundstykkerne er på bordet og rundt om det sidder - ud over Focus Ikast-Brande - fire garvede lokale byrådspolitikere, som vi har sat stævne med det formål at lodde stemningen og holdningen i den "krig" på ord og holdninger, der fortsat udfolder sig mellem Ikast og Brande.

Men primært for at finde ud af om der er fælles fodslag til at begrave de stridsøkser, der måtte være, og arbejde for det fælles mål at skabe en stærk kommune?

Det er der - sku\' vi hilse og sige - også selv om Anders Udengaard (SF), Tove Videbæk (K), Preben Christensen (Å) og Morten Bak (V) har forskellige holdninger til den verserende debat.

- Jeg tror det er meget naturligt, at man kæmper for sit område. Men overordnet set bør vi sammen kæmpe for Ikast-Brande Kommune. Det der gavner hele kommunen, gavner også Brande, lyder det i starten fra Tove Videbæk (TV).

Morten Bak (MB): - Men de politikere, der var med til at gå sammen i kommunen, må da have troet på ideen? Og så er det vel irriterende, at nogen forsøger at splitte kommunen?

Så er debatten i gang ...

Læs hele interviewet i dagens udgave af Focus Ikast-Brande (som også kan læses på vores netudgave )


Ordet er dit