Tip os
 • 1/: Så er der lige stemmeprøver, inden man går i gang med audition
 • 1/: Sofie sang Wonder of Wonder til audition
 • 1/:
 • 1/: Martin sang en Sabya-sang
 • 1/:
 • 1/: Aage Christiansen coacher Mathias, der sang With a Litte Help from My Friends
 • 1/: Aske fik guitarakkompagnement til sin sang
 • 1/: Alexander tog en dansk sang - Den Danske Sang - med til audition
 • 1/: Karen i gang med sin sang
 • 1/: Panelet til audition - fra venstre Hanna Christiansen, Kirsten Christiansen, Aage Christiansen, Helle Juul og Klaus Hummelmose
 • 1/: Katrine

Langt hår, hippier, hash - og afsked med Hanna og Aage

Gymnasiet opfører i starten af 2018 musicalen Hair - og det bliver den sidste, som Hanna og Aage Christiansen er med i
20. september 2017, 09.04

IKAST-BRANDE Der er vist ikke rigtig nogen, der helt har styr på hvor mange musicals, der er opført på gymnasiet i Ikast.

Men det nærmer sig med hastige skridt 40 musicals. Og den kommende - som afvikles i starten af det nye år - bliver en særlig begivenhed.

Ikke alene fordi den berømte musical Hair indeholder et godt mix af rock/pop, historien om unge, sex, hash, Vietnamkrig og hippier - men måske mest fordi Hair-musicalen bliver et garanteret festligt, men også vemodigt farvel til to af ankermændene, musiklærerparret Hanna og Aage Christiansen.

Det betyder ikke, at Hair i februar 2018 bliver den sidste. Hvis det står til musiklærer Kirsten Christiansen, som er arvtager til rollen som musical-indpisker, skal traditionen fortsætte.

Men foreløbig er man i fuld gang med forberedelserne til Hair, som har premiere søndag 4. februar. Usædvanlig dag fordi man normalt starter om mandagen.

Men en søndagspremiere har længe været på tale, samtidig med at man får mulighed for at sige farvel og tak til Hanna og Aage.

- Vi er jo begge pensionerede, og har haft nogle fantastiske år med musicals - også efter vi holdt. Men på et tidspunkt skal det jo stoppe - og det er nu, siger Aage Christiansen.

Han og fruen har de seneste par uger igen været på deres gamle arbejdsplads for sammen med Kirsten Christiansen, musiklærer Claus Hummelmose og Helle Juul, der fungerer som koreograf, at lytte til og udvælge sangere fra gymnasieklasserne.

Der har med andre ord været audition, hvor mere eller mindre nervøse unge kommer med en musicalperformer i maven - i håbet om at spille en eller anden rolle i de traditionsrige forestillinger.


Også eksamenstræning

- Og audition er ikke bare et spørgsmål om at udvælge - det er også en god eksamenstræning, lyder det fra Aage Christiansen, da Mediehuset kiggede forbi en dag og overværede prøverne.

Et lille velment verbalt spark til de unge, en forhøjelse af tonen, en opfordring til at give den 50 procent mere - virker som oftest, mens de fem lærere og eks-lærere ivrigt noterer på audition-blokken.

Så om kort tid vil det ligge fast, hvem der skal spille den kommende Vietnam-soldat Claude Bukolwski, hippielederen Georg Berger og den smukke Sheila, hvem der skal sidde i bandet og levere lækker lyd, hvem der skal danse og hvem, der skal synge i kor.

Når det er klaret, går prøver i gang - og løber frem til premieren i februar.

Og så kan vi alle glæde os til, at måske henved 60-70 gymnasieelever fører os tilbage til de glade 60'ere med verdenshittet »Let the sun shine in« ...


Ordet er dit